Toyota lanseaza Prius 2012, o noua versiune a primului vehicul hibrid din lume

In timp ce Toyota continua sa implementeze tehnologia hibrid si celorlalte modele ale gamei prin Auris hibrid si Yaris hibrid, modelul Prius ramane o referinta pentru tehnologia integral hibrida de la Toyota.

Noua generatie Prius beneficiaza de un design exterior imbunatatit, calitate perceputa mult imbunatatita la interior, instrumente de bord cu un design avansat si gama larga de sisteme multimedia si de navigatie: Toyota Touch si Toyota Touch Pro. A treia generatie Prius prezinta  si o alta premiera – o combinatie intre un sistem de ventilatie solara si aer conditionat controlat prin telecomanda. Sistemul de ventilatie solara impiedica temperatura aerului din interior sa creasca in timpul manevrelor de parcare, iar activarea aerului conditionat prin telecomanda foloseste capacitatea bateriei hibrid sa raceasca aerul cu pana la trei minute inainte ca pasagerii sa urce in masina.

 

Functiile de sustinere a condusului includ acum un indicator al modului de functionare electric si doua functii noi: “Consum lunar de combustibil”  – arata consumul mediu curent de combustibil, precum si  cel din ultimele 5 luni. Butonul “Economii”  permite utilizatorului sa seteze un consum tinta de combustibil (de exemplu consumul masinii sale anterioare) si pretul combustibilului. Cand consumul real de combustibil este mai mic decat valoarea presetata, ecranul afiseaza suma de bani economisita in cursul lunii respective.

 

Noul Prius ofera clientilor o gama unica de echipamente multimedia. Disponibil ca dotare standard, ecranul tactil de 6,1 inchi, reprezinta o abordare noua, confortabila si accesibila a sistemelor multimedia aflate la bord. Acestea includ CD/MP3 player, conexiune mobila Bluetooth, port USB, posibilitatea de a afisa informatiile de pe iPod, camera de luat vederi pentru marsarier, acces la setarile vehiculului si monitor al fluxului energetic.

 

Disponibil pe versiunile superioare ale modelului Prius, Toyota Touch Pro este cel mai sofisticat sistem de navigatie prin satelit oferit pana acum de Toyota.  Acest sistem multimedia premium cuprinde un ecran tactil de 7.0 inci, cu o interfata ce arata cele mai importante informatii privind aerul conditionat, sistemul audio si navigatia. Navigatia prin satelit incorporeaza harti 3D si o baza de date suplimentara cu date de trafic ce indica viteza medie pe segmente de drum in functie de ora, zi si luna. Sistemul include harti actulizate gratuit pe o perioada de 3 ani.

 

Echipat cu 11 boxe, sistemul beneficiaza de recunoastere vocala avansata pentru adresa introdusa, cautare si activare a muzicii, cautare a contactelor telefonice si apelare. Sistemul incorporeaza de asemenea trimitere si primire de e-mail-uri, facilitate de citire a a textului mesajului, calendar si o functie care permite cautarea si rularea de melodii dintr-un registru muzical preferat. Toyota Touch Pro este compatibil cu un sistem Premium de sunet JBL dotat cu tehnologie “verde” de ultima generatie, ce ajuta la maximizarea eficientei energetice prin reducerea energiei necesare functionarii sistemului cu pana la 80% fata de un sistem audio obisnuit.

 

Noul Prius are un consum de 3.9 l/100 km in ciclu combinat si genereaza emisii de noxe de doar 89 g/km, ramanand vehiculul cu cel mai redus nivel al emisiilor din segmentul sau.

 

Primul vehicul hibrid integral din istorie va fi disponibil in 2012 intr-o gama completa ce cuprinde in Romania Prius si Prius Plug-in Hybrid