Noutati de la Pikes Peak

 

Competitia de la Pikes Peak va avea loc in statul Colorado, pe 26 iunie, si se va desfasoara pe un traseu de 19,99 km, cu o diferenta de nivel de 1.439 metri intre start si sosire. Pikes Peak este o competitie oficiala in calendarul FIA International Events, iar in fiecare an participa peste 150 de piloti si echipe. Traseul are 156 de viraje, iar inclinatia medie a acestuia este de 7%.

 

 

Din pacate campionul mondial de raliuri Petter Solberg si-a amanat participarea pentru sezonul 2012, motivul principal in luarea acestei decizii fiind acela ca etapa de WRC din Grecia se termina doar cu cateva zile inainte de evenimentul de la Pikes Peak. ” Chiar imi doream sa luam startul in acest ana explicat Solberg. ” Cred ca am luat decizia corecta si din pacate nu vom fi acolo in iunie. Cand vom merge acolo vom avea un singur scop, acela de a fi cei mai rapizi. De cand am luat decizia sa mergem la Pikes Peak am intrat in mai multe proiecte, care din pacate ne-au facut sa trecet celebra cursa pe un plan secund. Dar, cu siguranta vom fi acolo in 2012.

 

 

Intre timp au aparut si unele fotografii cu proiectul Dacia Duster care va fi pilotat in celebra competitie de francezul Jean-Philippe Dayraut. El a concurat si in Trofeul Andros, dar pe BMW Seria 1 (2010-2011) si pe Skoda Fabia (2009-2010), masini cu care a castigat campionatul. Informatiile despre partea tehnica dau ca sigura prezenta unui motor de Nissan GT-R care va dezvolta 850 cp, acesta urmand sa fie amplasat central pe un sasiu tubular, intreaga masina urmand sa cantareasca aproximativ 900 kg, transmisia realizandu-se prin intermediul celor patru roti.