O premieră pentru România

Clubul “X Cape Bacău” a organizat ieri la Comăneşti o conferinţă de presă dedicată prezentării etapei de Campionat European de Enduro, care se va desfăşura în această localitate pe 4 şi pe 5 iunie. Peste 150 de pasionaţi de enduro sunt angrenaţi în pregătirea competiţiei, Ionuţ Ceasar, preşdintele clubului băcăuan declarând că se lucrează de peste un an la pregătirea traseului şi la logistica necesară celor peste 200 de sportivi, însoţiţi de staffurile lor tehnice.

 

Concursul de enduro va aduce un important beneficiu economic Comăneştiului, cheltuielile cumulate ale echipelor pe parcursul unui week-end competiţional ajungând de regulă la 300.000 de euro, bani care în mare parte merg în direcţia serviciilor. Iar dacă etapa organizată de “X Cape” Bacău se va dovedi un succes organizatoric, cel mai probabil ea va deveni una de tradiţie în calendarul european al curselor moto, printr-un contract angajat de Federaţia Română de Motociclism cu Uniunea Europeană de Motociclism.

 

Unul dintre cei de care depinde succesul competiţiei este şi fostul fotbalist Cristian Ciocoiu, directorul tehnic al traseului de 65 de kilometri, creionat în zona munţilor Nemira.  “Traseul este splendid, trece prin zone sălbatice, prin locuri unde  nu prea calcă picior de om iar concurenţii vor  întâlni chiar şi tranşee rămase din primul război mondial”, spune el. “Totuşi, nu este un traseu extrem şi am pregătit şi o variantă pentru ploaie, astfel încât cel puţin 80% dintre piloţi să ajungă la finiş”, a mai arătat fotbalistul convertit la enduro.

 

Această etapă de campionat european este o extraordinară oportunitate pentru sportivii români de a câştiga experienţă, pentru a ajunge la nivelul unor piloţi din ţări cu tradiţie în enduro, precum Anglia sau Franţa. Ca organizatori nu vom percepe taxe de înscriere piloţilor români, ei trebuind doar să plătească pentru licenţa acordată de Uniunea Europeană de Motociclism”, a punctat Ionuţ Ceasar, preşdintele “Moto X Cape”. După conferinţa de presă jurnaliştii au asistat şi la o demonstraţie de enduro din partea celor de Moto X Cape, în acelaşi areal care va găzdui proba Extrem Test.

 

Singura verigă slabă în pregătirea etapei de Campionat European rămâne drumul 12A, plin de gropi la această oră şi care va trebui să suporte o afluenţă de sportivi care-şi transportă echipamentul de concurs cu tiruri. Federaţia Română de Motociclism va face demersurile necesare reparării acestui drum autorităţilor judeţene Bacău şi Harghita.