Lucien Hora a fost cel mai rapid in antrenamentele Muscel Racing Contest

  • Dupa campionul en-titre, in Top 3 s-au mai clasat Sorin Iliescu si Andrei Dumitrescu
  • Prima etapa a Muscel Racing Contest are pe lista de inscrieri 58 de concurenti
  • Etapa I se disputa sub titulatura “IN MEMORIAM VLAD IOSIPESCU”

 

Vineri dimineata, pe deja cunoscutul Mateias, insa, de data aceasta pe celalalt versant al sau, s-a dat startul in Muscel Racing Contest, prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

Prima lovitura de teatru a aparut inaintea startului, atunci cand, superbolidul Gabat Ford al fostului campion Victor Baldescu a parasit competitia. Cutia de viteze a cedat in drumul catre start, sub privirile preparatorului Andy Gabat, care sosise la Campulung pentru a asigura asistenta tehnica. Lipsa pieselor de schimb face imposibila reparatia masinii, astfel ca, pentru Baldescu, weekendul este compromis.

 

Nici Daniel Onoriu nu a luat startul, insa motivul este altul. Desi mecanicii au lucrat pana tarziu in noapte, masina sa nu era complet pregatita, iar Ono a decis sa nu riste, preferand sa-si amane revenirea in CNVCD pentru duminica, atunci cand este programata a doua etapa din Muscel Racing Contest.

 

Si prima urcare din antrenamentele cronometrate a fost cu peripetii, virajul de dreapta de la postul 12 fiind “vinovat” de trei abandonuri. Este vorba de cele ale lui Nicu Iordache, cel care si-a “sifonat” masina Renault 12 Gordini, Sebastian Stanciu si Edwin Keleti. Mitsubishi-ul Evo X si-a terminat prestatia pe plafon, insa, din fericire pentru Keleti, nu este grav avariata, astfel ca prezenta sa la Raliul Tg.Mures, etapa a doua in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2011, care se va desfasura peste o saptamana, nu este compromisa.

 

Altfel, Lucien Hora s-a dovedit cel mai rapid, fiind singurul pilot care a obtinut un timp de sub 2:40 (mai precis, 2:37.263), cu care avea sa ocupe si prima pozitie la finele antrenamentelor cronometrate. Al doilea s-a clasat Sorin Iliescu, in timp ce al treilea timp a fost obtinut de al doilea monopost din concurs, Tatuus, pilotat de Andrei Dumitrescu. Ordinea avea sa ramana neschimbata si dupa a doua urcare a antrenamentelor cronometrate, vinovata fiind si o repriza de ploaie care, firesc, a afectat prestatiile pilotilor.

 

ANTRENAMENTE