Orlando Terranova este lider după prima zi a Raliului Dakar 2015

Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul său Bernardo Graue (Argentina), aflaţi la comenzile unui MINI ALL4 Racing, au câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2015, care se desfăşoară în America de Sud.

Orlando Terranova

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa), echipajul unui alt MINI ALL4 Racing, au câştigat iniţial etapa, dar ulterior au fost penalizaţi cu două minute şi au coborât până pe locul al şaptelea al clasamentului general.

 

Echipajul MINI format din Joan “Nani” Roma (Spania) şi Michel Périn (Franţa), care a câştigat ediţia de anul trecut a Raliului Dakar, s-a oprit după zece kilometri de la începerea etapei şi a trebuit să fie tractat până la bivuac de un camion de asistenţă.

 

În prima zi, sportivii au avut de parcurs 833 de kilometri de la Buenos Aires (Argentina) la Villa Carlos Paz (Argentina). După festivitatea de deschidere ce a avut loc duminică în capitala Buenos Aires (Argentina), echipajele au concurat în prima probă specială. Startul etapei a fost în delta fluviului Rio de la Plata, chiar la marginea oraşului Buenos Aires. Etapa a fost o combinaţie de secţiuni cu macadam şi viraje strânse, la 90 de grade, în mediul rural argentinian.

Mini Dakar 2015

Potrivit rezultatelor provizorii Mani Gyenes are al 46-lea timp (1h31min25sec) în proba specială de 175 km din Etapa 1 Buenos Aires – Villa Carlos Paz, total km 838.


Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team:A fost o probă cu foarte mult praf. Aș fi putut depăși mai mult, însă au fost zeci de km în care nu se vedea nimic. S-a mers foarte tare au fost zone în care am mers pe distanțe lungi cu 150 – 160 de km/h. A fost o specială în care m-am și acomodat cu pneurile Goldentyer, este prima dată când le folosesc în Dakar. Din punct de vedere al traseului se putea merge la maxim cu motorul însă eu trebuie să am grijă să țină până la final.

Mani Gyenes

Astazi, sportivii vor avea de trecut una din cele mai dificile provocări ale întregului Raliu Dakar. Etapa a doua (Villa Carlos Paz – San Juan) va include cea mai lungă probă specială din programul acestei ediţii – un total de 518 kilometri. Etapa se va desfăşura pe drumuri forestiere, urmate de secţiuni de macadam uscat, albii uscate, precum şi zone nisipoase cu dune înalte şi nisip foarte fin spre final.

 

Clasament general după prima etapă (Top 5)

  1. Terranova/Graue (MINI ALL4 Racing) 1h13:12
  2. Gordon/Campbell 1h13:54
  3. De Villiers/Von Zitzewitz 1h14:02
  4. Holowczyc/Panseri (MINI ALL4 Racing) 1h14:06
  5. Spataro/Lozada 1h14:08

 

Ce urmează…

Ziua a doua (5 ianuarie 2015).
Start/sosire: Villa Carlos Paz/San Juan (etapa 2)
Distanţă totală: 625 km. Probă specială: 518 km. Tronson de legătură: 107 km