Pasiunea ţine în viaţă motocrosul românesc

În weekend-ul 24-25 iulie, în organizarea clubului EMA s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a opta şi ultima etapă a Campionatului Naţional de Motocros. Pe un circuit rapid, dar relativ dificil din cauza precipaţiilor căzute sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa, piloţii echipei Top Cross TCS au obţinut nu mai puţin de trei titluri naţionale la motocros. Adrian Răduţă a devenit pentru al doilea an consecutiv campion naţional la clasa MX1, iar fratele său, Julian Răduţă, a repetat performanţa la clasa MX2, după o luptă spectaculoasă cu campionul naţional din 2009, Isztvan Balasz, fiecare dintre cei doi luând startul cu şanse egale la titlu.

La primul său sezon complet de curse Ionuţ Corbea, (Top Cross TCS) a devenit campion naţional la clasa MX85. Alin Grădinariu, un alt tânăr pilot Top Cross TCS, încheie sezonul în postura de vice-campion naţional la MX65, clasă câştigată şi anul acesta de experimentatul Robert Tompa.

Ultima cursă din a Campionatului Naţional de Motocros marchează şi o creştere de formă pentru cvadruplul campion naţional Mihai Stoichescu, care a terminat ambele manşe pe locul doi şi a reuşit hole shot-ul în manşa întâi.

A fost un an greu şi mă bucur că am reuşit să câştig acest titlu în special pentru sponsori. Este foarte greu în campionat, toţi piloţii făcând sacrificii mari pentru a se putea alinia cu motoarele la start. Eu sunt mulţumit că am evitat şi în acest sezon accidentările şi mă concentrez pe pregătirea celor trei etape rămase de desfăşurat din Campionatul Est European de Motocros, unde sunt în acest moment lider” a declarat Adrian Răduţă.

Marc Sandu