PIRELLI DIABLO ROSSO CORSA

DIABLO ROSSO CORSA: PUTEREA NU ÎNSEAMNĂ

NIMIC FĂRĂ CAUCIUCUL TAU – POWER IS NOTHING WITHOUT YOUR TYRE

Assen (Olanda), 26 aprilie 2010 – La circuitul Assen TT, Pirelli  a prezentat Diablo Rosso Corsa, cel mai nou cauciuc hypersport care marchează două elemente inovative în industria motociclismului: capacitatea de a transfera mai mulţi cai putere de la motocicletă la sol şi primul cauciuc capabil de a spune povestea şi inspiraţiile motociclistului prin personalizarea flancurilor anvelopei. Diablo Rosso Corsa foloseşte experienţa acumulată de Pirelli la campionatele de motociclism din toată lumea şi adoptă noile tehnologii dezvoltate pentru a asigura înalte nivele de performanţă şi siguranţă, atât pentru mersul pe şosele cât şi pentru alergarea pe pistă. Mai exact, Diablo Rosso Corsa este caracterizat de componente derivate din tehnologia WSBK şi EPT (Enhanced Patch Technology – Tehnologie pentru aderenţă sporită) care optimizează aderenţa cauciucurilor la toate unghiurile de înclinare.

CAUCIUCUL CARE TRANSFERĂ PUTEREA CĂTRE SOL. Cea mai notabilă inovaţie a Diablo Rosso Corsa este introducerea unei metode eficiente de măsurare a performanţei reale a anvelopelor: cantitatea de cai putere pe care îi transferă motocicleta la sol. În timpul testelor comparative intense efectuate folosind Diablo Rosso Corsa, echipamentul pe care s-au efectuat testele a putut transfera de la motocicletă la asfalt cu cel puţin 10 cp mai mult decât orice alt echipament de referinţă testat pe fiecare punct al pistei, atingând un punct maxim de 40 cp. Testele au fost efectuate folosind o motocicletă de producţie standard şi o configurare standard, iar în urma lor a reieşit că anvelopele Diablo Rosso Corsa au fost superioare faţă de toate celelalte cauciucuri testate în ceea ce priveşte capacitatea de a face ca puterea motorului unei motociclete standard să poată fi folosită mai eficient.

CAUCIUCURILE CARE SPUN POVESTEA MOTOCICLIŞTILOR. Tehnologia supremă folosită la Diablo Rosso Corsa este în mod unic corelată cu oportunitatea oferită motocicliştilor de a-şi exprima pasiunile. Cu etichete speciale care pot fi personalizate, proiectate de înşişi motocicliştii, flancurile anvelopelor Diablo Rosso Corsa devin adevărate cărţi de vizită, pe care motociclistul poate compune un mesaj personal care va fi inscripţionat pe cauciucuri: inclusiv numele motociclistului, steagul preaiubitei sale ţări, imaginea circuitului său preferat, toate acestea chiar folosind mai multe culori. Zonele dedicate de pe partea din faţă şi din spate ale celor mai noi cauciucuri hypersport Pirelli sunt special proiectate pentru amplasarea acestor etichete, care pot fi create pe site-ul Pirelli şi primite acasă. Kitul de personalizare Diablo Rosso Corsa, care conţine un set unic de şase etichete speciale pentru cauciucuri şi toate materialele necesare pentru aplicare, poate fi achiziţionat accesând secţiunea dedicată MY DIABLO ROSSOTM Corsa de pe site-ul oficial: www.pirellityre.com/drc.