Sorana Cîrstea, Horia Tecău şi Adelin Petrişor conduc modele BMW

Jucătorii de tenis Sorana Cîrstea şi Horia Tecău şi jurnalistul Adelin Petrişor conduc modele ale mărcii BMW. Acesta este începutul unui proiect unic de explorare a mărcii. Alături de experienţa cotidiană de condus, aceştia vor participa la anumite evenimente prin care pot descoperi diverse faţete ale mărcii. Proiectul a debutat luni, 14 iulie, cu un curs de pilotaj oferit de pilotul Claudiu David, singurul instructor oficial român al “BMW Driving Experince”.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067 (1)

În acest moment, Sorana Cîrstea conduce un BMW Seria 4 Cabriolet şi Horia Tecău un BMW Seria 2 Coupe. Ambele au primit o notă suplimentară de sportivitate prin pachetul M Sport şi culoarea albastru estoril. Adelin Petrişor conduce un BMW Seria 3 care a primit un plus de eleganţă prin pachetul de design „Luxury Line”. Toate cele trei modele dispun de propulsorul de doi litri şi patru cilindri în linie care dezvoltă 184 CP, alături de cutia automată cu opt trepte. O combinaţie care asigură reprize sportive dar şi o eficienţă remarcabilă, devenită emblematică pentru BMW prin tehnologiile EfficientDynamics.

 

„Colaborarea noastră sunt convins că va deveni una de substanţă. Pe de o parte cele trei personalităţi se regăsesc firesc, se indentifică cu valori ale mărcii noastre. Pe de altă parte dorim să construim proiecte şi evenimente comune care să întărească această asoicere. Această primă experienţă este doar un prim pas, mai avem multe faţete ale BMW care merită povestite şi descoperite: de la tehnologii de avangardă, la implicări în diverse discipline sportive sau proiecte culturale,” a explicat Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group.

 

Sorana, Horia şi Adelin au putut participa la un program de condus sub coordonarea pilotului Claudiu David. Au putut descoperi calităţile sportive BMW şi au fost pregătiţi pentru un condus în siguranţă. „Mulţi, atunci când vorbesc despre condusul sportiv, se referă numai la viteză. Greşesc. Sportivitatea în lumea automobilului înseamnă în primul rând control şi siguranţă. Atunci când conduc corect, pot fi şi rapid. Şi nu trebuie să depăşesc limita de viteză,” a explicat David.

 

După un modul teoretic, Sorana, Horia şi Adelin, au putut acumula experienţă pe propriile modele BMW. Alături de elemente precum poziţia corectă, ergonomică şi sigură la volan şi abordarea corectă a unui viraj, cei trei au putut exersa manevre de urgenţă precum frânarea sau evitarea unui obstacol.

 

Am fost surprins de abilităţile lor. Şi-au utilizat experienţa şi pregătirea în exerciţiile noastre. Sorana şi Horia au reflexe şi coordonare de sportivi de top. Adelin are calmul şi concentrarea pe care le intuiam din reportajele lui”, a declarat Claudiu David.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067

Evenimentul s-a încheiat cu demonstraţii ale lui Claudiu David pe una dintre cele mai sportive noutăţi BMW din acest an: BMW Seria 2 Coupe M235i. Un model compact, echipat cu un motor de şase cilindri în linie şi 326 CP, o pistă de aeroport şi un pilot cu experienţă – acestea au fost ingredientele unei demonstraţii cu multă adrenalină.

 

Evenimentul din 14 iulie a marcat şi debutul unui spaţiu pe care Claudiu David, alături de echipa sa „Emotions by motion”, doreşte să-l pregătească pentru diverse acţiuni de pilotaj. Amenajat pe pista fostului aeroport militar Siliştea-Gumeşti, acesta are potenţialul de a fi organizat sub forma unui circuit de peste 4 km, configurabil în diverse versiuni şi cu spaţiu deosebit de generos pentru desfăşurarea unor evenimente de motorsport sau training-uri de condus în deplină siguranţă.

 

Campion naţional de raliuri, pilot cu experienţă în Campionatul Mondial de Raliuri dar şi pe circuit, Claudiu David vine cu o experienţă bogată în motorsport pe care a folosit-o în a deveni singurul instructor oficial „BMW Driving Experince” din spaţiul non-german. Aceasta este prima şi una dintre cele mai cunoscute şcoli de pilotaj şi condus defensiv aparţinând unei mărci de automobile.

Experienta_de_condus_Sorana_Cirstea_Horia_Tecau_si_Adelin_Petrisor_medium_1600x1067 (2)

Declaraţii

Sorana Cîrstea
Pentru mine maşinile au reprezentat iniţial un mod de a ajunge din punctul A în punctul B. Ulterior, am descoperit că îmi place să fiu la volan, îmi place să conduc. BMW este maşina pe care mi-am dorit-o din totdeauna. Atunci când am început acest parteneriat am fost foarte încântată şi sunt sigură că vom face lucruri frumoase împreună.

 

Horia Tecău

BMW pentru mine înseamnă siguranţă, eleganţă şi rapiditate. Este maşina pe care o conduc de doi ani de zile şi sunt foarte mulţumit de acest parteneriat. Nu sunt foarte des acasă, dar mă bucur de fiecare dată când am ocazia să conduc acasă.

 

Adelin Petrişor
Maşinile sunt jucării pentru oameni mari. De multe ori sunt întrebat cum îmi revin după o lună într-o zonă de război. Jucăriile frumoase te ajută să te echilibrezi, alături de familie şi  pasiuni. În primul rând, BMW îmi place pentru direcţie, este cea mai precisă de până acum. Îţi dai seama de calităţile astea atunci când conduci foarte mult un BMW şi apoi treci pe alt model. Apoi apreciez sportivitatea. Şi sportivitatea nu înseamnă viteze mari. Cel mai mult apreciez acceleraţiile de la zero la viteza legală. Regăsesc probabil ceva din experienţa acceleraţiilor dintr-un avion de vânătoare.

 

Despre Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea a început tenisul profesionist de la vârsta de patru ani şi este în circuitul profesionist de tenis din 2006. Până acum a obţinut un titlul de single şi patru titluri la dublu. În acest moment ocupă poziţia 29 în clasamentul internaţional WTA.

 

Despre Horia Tecău
Este recunoscut pentru performanţele în tenisul la dublu unde a urcat, în timpul carierei, până pe poziţia a 5-a în clasamentul ATP. A câştigat în total 20 de titluri şi a jucat de trei ori consecutiv finala pe iarba de la Wimblendon. Ocupă acum poziţia 30 în clasamentul internaţional ATP.

 

Despre Adelin Petrişor
Este cel mai cunoscut jurnalist de război din România. A transmis din Irak, Afganistan, Liban, Israel, Algeria, Albania, Egipt, Tunisia, Libia, Siria, Iran şi alte zone de conflict. S-a remarcat cu interviuri ale unor personalităţi precum Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, Valentino Rossi, ayatollahul Mohammad Fadlallah, Jaap de Hoop Scheffer. Experienţele sale s-au concretizat în două cărţi: „Războaiele mele” şi “Ţara cu un singur gras”. A primit numeroase premii pentru reportajele sale, dar a fost şi finalist la concursul de fotografie International Photography Awards (Los Angeles) cu cinci fotografii realizate în Coreea de Nord.