Studiul ADAC confirmă fiabilitatea modelelor BMW

Rezultate excelente în toate segmentele: MINI ocupă prima poziţie în segmentul automobilelor mici, în timp ce BMW X3 şi BMW X5 se clasează pe prima, respectiv a doua poziţie în segmentul SUV.

ADAC, Clubul Auto German, are unul dintre cele mai solicitate servicii de asistenţă rutieră din lume. În ultimul an “Îngerii galbeni” (Gelber Engel) au înregistrat peste 2 milioane de intervenţii. Bazat pe această statistică, ADAC construieşte în fiecare an un studiu de fiabilitate pentru principalele modele din piaţă (cu peste 10 000 automobile înmatriculate pe an).

Studiul se aplică pentru modelele cu anul de fabricaţie între 2004 şi 2009 şi măsoară numărul de defecţiuni provocate de probleme tehnice raportat la 1000 de automobile înmatriculate. Sunt indicate totodată şi cele mai frecvente probleme în funcţie de model şi anul de fabricaţie.

Cu prima poziţie în două segmente, modelele BMW şi MINI au obţinut rezultate foarte bune. MINI a fost considerat cel mai fiabil automobil din segmentul mic, în timp ce primele poziţii la clasa SUV au fost împărţite între BMW X3 şi BMW X5. BMW Seria 1, BMW Seria 3 şi BMW Seria 5 au obţinut, de asemenea, rezultate foarte bune. Toate modelele BMW au obţinut calificative maxime pentru anii de fabricaţie 2006-2009. MINI a primit acelaşi rezultat în intervalul 2005-2009. BMW X3 şi BMW X5 au intrat în statistica ADAC începând cu 2004, respectiv 2007, şi au primit calificativul maxim pentru toţi anii de fabricaţie, fără excepţie.

Aceste performanţe sunt continuarea unor rezultate constante din ultimii ani, unde modelele BMW au fost remarcate constant pentru numărul mici de defecţiuni. Important este că rezultate bune au fost obţinute de toate modelele BMW evaluate în acest studiu.

“Studiul ADAC este deosebit de relevant, pentru că are la bază date statistice concrete şi nu părerea subiectivă a unor specialişti. Piaţa germană a fost cea mai importantă pentru BMW în 2009 şi este, prin urmare, o referinţă excelentă pentru evaluarea frecvenţei de probleme tehnice. Prin urmare, deşi este un studiu realizat într-o altă ţară, este unul foarte relevant şi pentru România şi este un argument important pentru păstrarea valorii de revânzare” a explicat Cristian Vlaşin, sales manager BMW Group România.