Tempesta si Vlad Cosma dupa prima zi in Serbia Rally

Prima zi din Serbia Rally a fost una dificila pentru cele doua echipaje Napoca Rally Academy aflate la start. Tempesta a terminat prima zi pe locul 4 in clasamentul general, iar Vlad Cosma a iesit din lupta pentru victorie la doua roti motrice dupa ce s-au rupt prezoanele de la roata stanga fata. Mezinul echipei va continua insa raliul in sistemul super rally.

Campionii en-titre in FIA European Rally Cup (East), Tempesta/ Dorin Pulpea au inceput cu stangul prima zi din Serbia Rally. „Am facut prea multe experimente cu masina. Suprafata este foarte alunecoasa si nu am reusit sa gasesc cele mai bune setari. Pe prima proba am pierdut peste jumatate din ecartul pe care-l avem acum fata de bulgari, deci clar a fost ceva in neregula. Este vina mea”, a spus Tempesta, in primul parc de service.

 

Dupa cateva modificari facute in parcul de service, Tempesta a reusit sa tina cat de cat pasul cu rivalii sai si a incheiat prima zi pe locul 4 in clasamentul general. „Probele de duminica imi plac mai mult, dar nu cred ca mai avem nicio sansa sa-l ajungem din urma pe Iliev. Sigur ne vom lupta pentru un loc pe podium si sper sa terminam cu bine aceasta etapa”, a mai adaugat Tempesta, la finalul primei zile din Serbia Rally.

 

Echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca a inceput in forta prima zi din Serbia Rally si dupa doua probe era pe prima pozitie in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si pe locul 6 la general. Apoi, la fel ca in Raliul Iasului 2010, s-au rupt prezoanele de la roata stanga fata si Vlad Cosma a fost nevoit sa se opreasca. „Nu mai avem nicio sansa la victorie, dar continuam raliul in sistemul super rally. Imi pare rau ca a aparut aceasta problema, dar pot spune ca am avut si noroc. Daca se desprindea roata cu 50 de metri mai incolo trebuiau sa ne scoata cu macaraua. Asa, maine mergem mai departe”,a spus Vlad Cosma, care figureaza in clasament pe pozitia a 30-a. 

 

Duminica, in ultima zi din Serbia Rally sunt programate inca 6 probe speciale cu o lungime totala de 56,1 kilometri. Iesirea din parcul inchis este programata la ora 08:00, iar startul pe prima proba speciala la ora 10:24.