6 din 8 pentru Vettel

Sebastian Vettel, liderul clasamentului general, si-a trecut in cont a sasea victorie din cele opt curse desfasurate pana acum. Germanul a plecat din pole position pe circuitul stradal din Valencia si a fost urmat in clasament de Fernando Alonso, pilotul de la Ferrari urcand pentru a doua oara pe podium in 2011, dupa cursa de la Monaco. A fost un weekend perfect pentru Vettel care si-a trecut in cont victoria, pole-ul si cel mai bun timp pe tur si a reusit sa-si mareasca avansul in clasamentul general.

 

Pilotii din top trei erau despartiti de doar trei secunde, inaintea ultimelor 20 de tururi, dupa care strategia opririlor la boxe a facut diferenta. Dupa ce pilotul echipei Ferrari, Fernando Alonso l-a depasit pe Mark Webber, in lupta pentru locul secund, in turul 22. Pilotul echipei Red Bull Racing a oprit apoi mai repede decat rivalul sau pentru penultimul schimb de pneuri si a revenit pe locul secund.

 

A fost apoi randul lui Alonso sa-l depaseasca pe Webber cu doar 10 tururi inainte de final cand a trecut pe pneurile, de compozitie medie, pentru ultima parte a cursei. Pilotii din top sapte au folosit aceeasi strategie, cu trei opriri la boxe, folosind pneurile PZero Albe doar in ultima parte a cursei.

 

Jaime Alguersuari a fost cel mai bine clasat pilot care a avut o strategie cu doua opriri la boxe. Dupa prima oprire, pilotul echipei Torro Rosso a parcurs 23 de tururi cu un set de anvelope  de compozitie moale, inainte sa schimbe pe anvelope de compozitie medie in turul 42.

 

In comparatie, Sergio Perez a ales o strategie cu o singura oprire la boxe. Pilotul echipei Sauber a plecat cu pneurile de compozitie medie si, in turul 25, a trecut pe versiunea de compozite soft cu care a parcurs inca 32 de tururi pana la final. Mexicanul, care a revenit dupa o absenta de doua curse in urma accidentului din calificarile pentru Marele Premiu din Monaco, a fost la doar sase secunde de o clasare in puncte.

 

In ciuda conditiilor extrem de dificile, cu temperaturi ambientale de 28 grade Celsius si temperaturi ale asfaltului de 47 grade Celsius, nu s-a inregistrat niciun abandon si ambele tipuri de pneuri PZero puse la dispozitie de Pirelli s-au comportat excelent, gradul de uzura fiind foarte limitat.