Ultimul zbor al lui Phoenix / Cătălin Ghigea la ultima etapă a CNVC

 

Deja campionul din 2017, Cătălin Ghigea ia startul la ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop cu unicul obiectiv de a se bucura de fiecare metru de traseu parcurs. Este ultima cursă împreună cu Phoenix, Alfa Romeo Alfetta GTV care i-a adus atâtea satisfacții.

 

Fără presiunea rezultatului, Cătălin Cedric Ghigea mizează doar pe distracție la etapa ce se va desfășura în acest weekend pe Drumul Poienii. Este, cumva, o readucere aminte a faptului că motorsportul trebuie să fie, în primul rând, o pasiune. Dar, să nu fim înțeleși greșit, dacă totul va merge cum trebuie, distracția poate conduce către un nou rezultat sportiv foarte bun.

 

După ce a devenit campioană a României de trei ori consecutiv, Phoenix – Alfetta GTV se pregătește să iasă din scenă. La finalul sezonului ea va încerca să își găsească un alt proprietar, planurile lui Cătălin Ghigea pentru stagiunea 2018 incluzând un alt automobil de competiție.

 

Traseul ce leagă Brașovul de Poiana Brașov este unul dintre cele mai frumoase din țară și beneficiază de marele avantaj că pornind din centrul orașului, practic, se generează o afluență de spectatori. În acelașii timp, faptul că este o probă tehnică dar și cu paliere de viteză, o transformă într-un deliciu pentru piloți.

 

„Sunt bucuros că avem șansa de a alerga de două ori într-un sezon pe acest traseu. Cred că această etapă are toate ingredientele de a deveni una de Campionat European și sper ca acest lucru să se materializeze în curând. Întrucât programul meu de anul viitor va fi foarte diferit de cel din ultimii patru ani, este pentru ultima oară când voi participa la volanul lui Phoenix la o competiție de viteză în coastă. Această ultimă etapă din 2017 îmi aduce bucuria de a fi concurat cu această mașină la aprope 20 de etape, dar și nostalgia că orice început are și un sfârșit. Sper să-i încununez cariera cu o evoluție demnă de renumele ei. La această etapă am debutat și eu, iar an de an organizarea a fost ireproșabilă. Și chiar dacă echipa de organizare este una nou în acest an, am încredere că totul va decurge perfect. Știu că uneori sunt foarte critic cu diverse detalii de organizare, dar acest lucru nu trebuie înțeles ca un atac personal. Trebuie să fim conștienți de faptul că orice greșeală în organizarea etapei naște riscuri pentru piloți, pe traseu. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, sper ca spectacolul oferit de piloți să fie pe măsura așteptărilor frumosului public de la Brașov, unul numeros, dar și fin cunoscător al întrecerilor de viteză în coastă”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea.

 

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în anul 2017 sunt Autoitalia, importator Alfa Romeo, YACCO, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.