Lewis Hamilton castiga in SUA si aduce al patrulea titlu pentru Mercedes-Benz

Pilotul Mercedes-Benz Petronas Motorsport, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite printr-o strategie cu o singură oprire, în timp ce Sebastian Vettel de la Ferrari a utilizat o strategie cu două opriri păstrând astfel lupta pentru titlu deschisă după ce a încheiat pe doi. În ciuda unei rate de degradare mai mare decât ieri, și temperaturi la nivelul pistei mai ridicate, apropiate de 40 de grade, cei mai mulți piloți au încheiat cursa printr-o strategie cu o singură oprire trecând de pe ultrasoft pe soft. Oricum, unii piloți au preferat strategii alternative: în special Vettel, și pilotul Red Bull, Max Verstappen, care a pornit de pe poziția a 16-a a grilei cu pneuri supersoft. Olandezul a oprit de asemenea de două ori, trecând pe soft iar ulterior pe supersoft, pentru a obține ultima treaptă a podiumului, înainte de a pierde această poziție ca urmare a unei penalizări.

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING „Cu o pistă destul de încălzită de soare și o vreme caldă, piloții au avut de-a face cu un nou set de parametrii cu care să se acomodeze în timpul cursei după un weekend inconstant din punct de vedere meteo. Oricum, strategia cu o singură oprire a adus în joc pneul soft, deși acesta nu a fost prea mult utilizat în antrenamente. Strategia a fost crucială pentru acest grand prix, echipele trebuind să reacționeze la circumstanțele schimbătoare și să citească în același timp pista și chiar tactica rivalilor adaptându-și strategia. Acest lucru a fost foarte bine exemplificat de Max Verstappen și Sebastian Vettel, care au fost ambii extrem de rapizi în ultimele faze ale cursei după cea de-a doua oprire. În final, din partea noastră, felicitări echipei Mercedes-Benz pentru noul titlu mondial in clasamentul constructorilor.

CEL MAI BUN TIMP PER COMPOZIȚIE:

SOFT

SUPERSOFT

ULTRASOFT

Verstappen

1m 38.523s

Vettel

1m 37.766s

Bottas

1m 37.767s

Hamilton

1m 38.776s

Verstappen

1m 38.060s

Magnussen

1m 37.893s

Raikkonen

1m 38.809s

Hartley

1m 39.979s

Stroll

1m 39.666s

     

 

CEL MAI LUNG STINT:

COMPOZIȚIE

PILOT

NUMĂR DE TURURI

SOFT

Magnussen

48

SUPERSOFT

Massa

29

ULTRASOFT

Vandoorne

30

 

 

MOMENTUL ADEVĂRULUI:

 

În timp ce o strategie cu două opriri a fost considerată theoretic ca fiind cea mai rapidă, am sps că și o strategie cu o singură oprire poate fi interesantă. Hamilton a oprit o singură dată în turul 19 (după prima oprire a lui Vettel) adoptând aceeași strategie în privința compozițiilor, și trecând la conducerea cursei, după ce a pornit din pole.