BMW revine in DTM

Cu o absenta destul de indelungata, inca din 1994 in DTM, grupul BMW a anuntat oficial, cu ocazia cursei de la Hockenheimring, ca va reveni in campionatul german de turisme in 2012.  

Masina folosita va fi deja celebrul BMW M3 ca baza a noii masini ce va fi dezvoltata conform specificatiilor din DTM, model cu care BMW a reusit sa castige doua titluri in DTM prin Eric van de Poele si Roberto Ravaglia in 1987 si 1989.

Dr. Klaus Draeger membru in consiliul de administratie al grupului BMW a declarat: “Revenirea BMW in DTM este o parte fundamentala a restructurarii activitatilor noastre in motorsport. Prin angajamentele crescute in materie de productie de productia de masini de curse, BMW se reintoarce la origini. Pista de concurs este locul perfect in care putem demonstra caracteristicile sportive impresionante ale masinilor noastre in fata competitorilor nostrii. DTM este locul perfect unde putem face asta.

Mario Theissen director BMW Motorsport: “Intreaga echipa BMW Motorsport incepe munca la acest proiect cu un angajament absolut. Noi am inceput munca inca din luna aprilie din acest an, dupa ce intentiile de a participa in DTM au fost anuntate, prin pregatiri tehnice si stabilirea unor parametrii pentru un vehicul cu performante de top ce va fi prezent in DTM. Decizia pozitiva a consiliului de administratie BMW inseamna ca acum avem unda verde sa trecem la etapa urmatoare de dezvoltare.

foto: BMW Motorsport