Mike Rockenfeller este primul castigator din Rusia

Plecat din pole position, Mike Rockenfeller a reusit victoria in Rusia devenind astfel primul pilot din DTM care castiga pe circuitul din Moscova. Dupa o sesiune de calificari bulversata de avionul presedintelui Putin, Rockenfeller forma alaturi de Mattias Ekstrom prima linie a grilei de start. Spatiul aerian de deasupra pistei moscovite a fost inchis sambata dupa Q3, elicopterul medical fiind consemnat la sol si din motive de siguranta, ultima parte a calificarilor, in care pilotii din top 10 al Q3 aveau la dispozitie un tur pentru cel mai bun timp, a fost anulata.

Motorsports / DTM 6. race Moskau

Astfel pilotii BMW au trebuit sa se multumeasca cu linia a doua pe grila de start, Farfus plecand din pozitia a treia, iar Spengler din a patra. Cel mai bine clasat pilot Mercedes-Benz a fost Gary Paffett abia in a saptea pozitie a grilei.

 

Rockenfeller a reusit sa isi pastreze avantajul pole-position-ului si coroborat cu intrarile la pit-stop-uri foarte inspirate si-a consolidat pozitia de lider al clasamentului general.

Motorsports / DTM 6. race Moskau

Ekstrom venea dupa o victorie anulata la Norisring, el fiind descalificat pentru incalcarea unor prevederi ale parcului inchis. De altfel odata cu etapa din Rusia in parcul inchis nu mai are nimeni acces decat dupa ce pilotii efectueaza cantarirea obligatorie. Alegerea momentului de a intra la boxe pentru Ekstrom a fost un pic neinspirata doar acest lucru privandu-l de repetarea victoriei de la Norisring. Chiar si asa Mattias s-a declarat multumit de pozitia secunda in special prin prisma faptului ca masina sa a functionat perfect. 

 

Farfus si-a pastrat si el pozitia de pe grila in final reusind sa ocupe ultima treapta a podiumului, insa nu fara emotii Adrien Tambay fiind aproape sa il depaseasca in ultimele tururi. Gary Paffett a reusit clasarea pe pozitia a cincea cel mai bun rezultat pentru Mercedes-Benz din Rusia.

Augusto Farfus

Bruno Spengler este perdantul cel mai mare al acestei etape. Dupa un ritm extrem de scazut in primele tururi pe parcursul carora a tinut in spate restul concurentilor, a fost acrosat de Miguel Molina care a fortat un interior al unui viraj furat de frenezia depasirilor asupra lui Spengler. Canadianul nu a reusit sa obtina niciun punct in Rusia si pierde un pic contactul cu Rockenfeller care se distanteaza la 27 de puncte in clasamentul general.   

 

Clasament general dupa etapa de la Moscova

 

1 Mike Rockenfeller (Audi) 94 points 
2 Bruno Spengler (BMW) 67 points
3 Gary Paffett (Mercedes-Benz) 57 points 
4 Christian Vietoris (Mercedes-Benz) 56 points
5 Augusto Farfus (BMW) 48 points
6 Robert Wickens (Mercedes-Benz) 45 points
7 Mattias Ekström (Audi) 38 points 
8 Marco Wittmann (BMW) 33 points
9 Dirk Werner (BMW) 26 points
10 Joey Hand (BMW) 26 points