Rosberg si M. Schumacher vor fi prezenti la Hockenheim

Cei doi piloti ai echipei de Formula 1, Mercedes, vor fi prezenti sambata pe circuitul de la Hockenheim, fiind invitati speciali la evenimentul de deschidere al sezonului 2012 din DTM. Nico Rosberg cel care reusea in urma cu aproximativ o saptamana sa castige Marele Premiu al Chinei, se va afla sambata la volanul unei alte sageti argintii care a facut istorie modelul Mercedes-Benz W196. Juan Manuel Fangio reusea ultima victorie in 1955 in Marele Premiu al Italiei pentru echipa de uzina Mercedes, iar Rosberg va parcurge sambata cateva ture demonstrative la volanul acestui model. Este al doilea an pentru Nico, cand vine la deschiderea sezonului din DTM, anul trecut fiind sofer de taxi la volanul modelului DTM AMG Mercedes C‑Class.

Am amintiri placute despre DTM. Primele dateaza inca de pe vremea cand tatal meu inca concura, dupa care mi-am inceput si eu cariera in cursele suport pentru campionatul DTM. De-abia astept sa ma urc in cockpit-ul masinii lui Juan Manuel Fangio, fenomenalul W196, si sa fac cateva ture la bordul sau. Sunt foarte incantat ca revin la Hokenheim, mai ales dupa ce am si castigat Marele Premiu din China.” declara Nico Rosberg. 

 

Michael Schumacher va fi si el prezent pe pista si va fi primul care va parcurge circuitul duminica in ziua cursei. Multiplul campion de F1 va parcurge cateva ture demostrative cu sageata argintie din 2011modelul MGP W02 din sezonul 2011. ” Va fi prima mea vizita la o cursa din DTM dupa 20 de ani si sper ca fratele meu si echipa Mercedes-Benz sa porneasca cu dreptul in noul sezon.” spunea Michael Schumacher.

Norbert Haug, vice-presedintele Mercedes-Benz Motorsport: “In acest weekend la Hokenheim pentru DTM incepe o noua era cu o generatie noua de modele de competitie. Pentru a marca momentul am vrut sa oferim spectatorilor ceva extra, iar pilotii nostrii din Formula 1 au fost imediat de acord cu ideea. Este un mod prin care multumim fanilor DTM si colegilor de la Mercedes. Iar eu personal vreau sa le multumesc lui Nico si Michael pentru ca au ales sa fie la Hockenheim intr-unul din putinele weekend-uri pe care le au libere.”