Blitzwolf Racing Team şi Willi Motorsport lansează programul Best Next Pilot 2020

  • Programul Best Next Pilot 2020 este susţinut de Asociaţia Club Sportiv Blitzwolf Racing şi Willi Motorsport şi ofera susţinere financiara pentru doi piloţi talentaţi pentru a participa la întreg sezonul competiţional Romanian Endurance Series 2020.
  • Valoarea programului este de aprox. 10.000 euro.
  • Selecţia celor doi piloţi se va face în cadrul competiţiei auto Best Next Pilot 2020, care va avea loc între 14-21 martie 2020, la circuitul auto Motor Park Romania din Adâncata.

  • Înscrierile la competiţia auto Best Next Pilot 2020 se fac până pe 29 februarie 2020 pe site-ul www.bestnextpilot.ro, iar taxa de participare este de 1.000 lei.

“La nivel internaţional marile echipe organizează periodic programe de recrutare a tinerelor talente în motorsport pe care le sprijină financiar şi le susţine să evolueze. Şi în Romania sunt mulţi piloţi pasionaţi de automobilism sportiv, dar care financiar nu au avut posibilitatea de a începe o carieră în motorsport. Best Next Pilot este primul program de recrutare din România. Iniţiativa noastră are ca misiune să sprijine talentele, dar în acelaşi timp să atragă atenţia tinerilor asupra riscurilor la care se expun atunci când folosesc strada ca un circuit”, a spus Ovidiu Zaberca, membru al Asociaţiei Club Sportiv Blitzwolf Racing. 

 

“Am aceptat invitaţia Asociaţiei Club Sportiv Blitzwolf Racing de a le fi partener în iniţiativa Best Next Pilot 2020 datorită mesajului puternic pe care ne dorim să îl transmitem împreună: Strada nu este circuit! Încurajăm toți pasionații de viteză și adrenalină să-și testeze abilitățile și reflexele într-un mediu organizat și sigur, unde nu vor pune în pericol nici siguranța lor nici a celorlalți participanți la trafic!”, a spus  Willi Nicolae, fondator Willi Motorsport.

 

Competiţia Best Next Pilot 2020 constă în:

  • Şedinţă şi briefing cu organizatorii la Sediul Clubului Sportiv BlitzWolf Racing Team, pe 13 martie 2020
  • Interviu filmat şi sedinţă foto, pe 14 sau 21 martie 2020
  • Probă fizică, pe 14 sau 21 martie 2020
  • Probă pe circuitul Motor Park Romania (link location), pe 14 sau 21 martie 2020

 

În urma testării, vor fi selectaţi 2 piloţi talentaţi care vor primi Bursa Best Next Pilot 2020 care le permite să participe la întreg sezonul competiţional Romanian Endurance Series 2020, ca membru al echipei Blitzwolf Racing Team sau al echipei Willi Motorsport. Valoarea bursei este de aprox. 10.000  euro şi acoperă integral:

  • Taxele înscriere la toate etapele RES din sezonul 2020
  • Mașină din clasa A1, câștigătoare a nenumărate curse în RES și alte campionate. Maşina va fi pregătită și va avea asigurate toate consumabilele (cauciucuri, uleiuri, benzină etc.), pentru fiecare cursă RES 2020. Câştigătorul va pilota mașina la toate etapele RES 2020 pentru echipa în care va fi selecţioat
  • Suportul întregii echipe, la fecare cursă: șef echipă, inginer cursă, mecanici și asistenţă tehnică
  • Driver Coaching vederea pregătirii pentru sezonul competiţional 2020

 

Condiţii de participare:

  • Piloţi care nu au mai participat în trecut la RES, dar au dorinţa de a-şi construi o carieră în motorsport;
  • Tineri fără experienţă în motorsport, dar pasionaţi de viteză, adrenalină şi competiţie şi care îşi doresc să participe la competiţii auto organizate în siguranţă, la cel mai înalt nivel de profesionalism
  • Tineri cu experienţă în karting care îşi doresc să îşi continue cariera în competiţii auto de circuit
  • Amatori pasionaţi de viteză şi competiţie care vor să își îmbunătățească performanțele, reflexele sau care doresc să își descopere abilitățile de pilot de curse.

 

Participanţii cu vârste între 16 şi 18 ani se pot înscrie dacă prezintă acordul notarial al părinților și vin însoţiţi de unul dintre părinţi la teste.

Înscrierile la competiţia auto Best Next Pilot 2020 se fac până pe 29 februarie 2020 pe site-ul www.bestnextpilot.ro , iar taxa de participare este de 1000 lei.

Pentru întrebări şi informaţii suplimentare: [email protected] 

 

Romanian Endurance Series este Campionatul Naţional de Anduranţă, sub egida Automobil Clubul Român, autoritate sportivă națională (ASN) delegată de Federația Internațională a Automobilului (FIA) pentru România. Competiţia de circuit RES este organizată în România începând cu 2016. În 2020, al 5-lea sezon RES are 6 etape derulate în România şi Bulgaria:   

4-5 aprilie 2020, etapa 1 RES @ Motor Park Romania

23-24 mai 2020, etapa 2 RES @ Transilvania Motor Ring

20-21 iunie 2020, etapa 3 RES @ Ruse, Bulgaria

8-9 august, 2020, etapa 4 RES @ Motor Park Romania

12 – 13 septembrie 2020, etapa 5 RES @ Motor Park Romania

17-18 octombrie 2020, etapa 6 RES @ Motor Park Romania