Lopez testeaza pentru Citroën, Charles NG va lua startul in Formula D din 2014

Pilotul argentinian José María López proaspat castigator al cursei a doua din etapa de casa, va testa pentru Citroën Racing la Valencia in perioada 9-10 septembrie. López a pilotat in Argentina un BMW320 TC pentru echipa Wiechers-Sport.

 

Un alt pilot care alearga pe un model BMW, Charles NG, se pare ca va reveni cu un program complet in Formula Drift, aceasta parasind aceasta competitie in 2011 pentru programul din WTCC in 2012-2013. El se va alinia la startul sezonului 2014 al Formula D cu un model Infinity G37 propulsat de un motor V8 LS3, masina care in acest moment se afla in procesul de construire.   

InfinitiG37.LS3powered
Credit Foto: wreckedmagazine.com

 

Probabil aceasta decizie vine si pe fondul nesigurantei pe care toti pilotii care concureaza pe modele BMW in WTCC o au datorita noilor specificatii tehnice care vor intra in vigoare incepand cu anul urmator. Jantele folosite in prezent au diametrul de 17 inch, urmand ca din 2014 acestea trebuind sa aibe 18 inch, iar pentru acest lucru este necesara omologare FIA, asta lasand la o parte cresterea de putere a motoarelor. Se cunoaste deja faptul ca BMW sprijina extrem de putin spre deloc echipele care folosesc modele BMW in WTCC de aceea va fi putin probabil ca uzina BMW sa sprijine omologarea de care are nevoie modelul si asa extrem de imbatranit. Chiar si fara sprijinul constructorului supravietuirea acestui model BMW 320 TC va mai putea fi maxim posibila doar un an. In prezent cinci echipe folosesc 7 astfel de modele BMW.    

Menu_Mac_25

Alain Menu se intoarce in WTCC pe post de comentator. Elvetianul cu o prezenta in WTCC in calitate de pilot in perioada 2005-2012 va avea rolul de consultant tehnic pentru cei de la Eurosport cel putin pentru etapa din Statele Unite de la Sonoma din acest weekend.