Michelisz trece in tabara BMW

Pilotul maghiar Norbert Michelisz va participa in sezonul 2011 din WTCC la volanul unui BMW 320 TC alaturi de echipa Zengo-Dension. Pilotul in varsta de 26 de ani a iesit campion anul trecut in Seat Leon Eurocup, terminand totodata sezonul 2010 cu o victorie la Macao.

Acesta va pilota fostul BMW 320 TC a lui Augusto Farfus, echipat cu motorul de 1,6l turbo in sezonul 2011. Chiar daca echipa de uzina BMW s-a retras din WTCC, aceasta va pune la dispozitie cateva modele 320s pentru clientii sai, iar Michelisz va incepe un nou parteneriat cu BMW Grup Ungaria.

Michelisz, care n-a pilotat niciodata o masina de curse cu tractiune spate, spera sa obtina anul acesta o pozitie cat mai buna in clasamentul general.

Este un vis devenit realitate, sunt foarte fericit sa pot pilota un BMW 320TC in acest sezon”, a afirmat Michelisz.”Va trebui sa-mi adaptez stilul de pilotaj pentru tractiunea spate, dar sunt foarte nerabdator sa pilotez. Avem mult de munca pentru a cunoaste masina cat mai bine, dar sunt sigur ca vom face progrese semnificate, mai ales daca reusim sa testam masina inainte de prima cursa. Daca circumstantele o vor permite, voi incerca sa ma lupt cu pilotii fruntasi”.

Directorul Bmw Grup Ungaria, Henning Putzke a adaugat: Suntem foarte bucurosi sa folosim experienta noastra atat pe probleme de logistica cat si administrative. Norbert Michelisz este un mare talent si speram sa-l vedem cat mai des pe podium in 2011, iar lumea sa remarce mai mult motorsportul din Ungaria”.

Masina va fi pregatita cu ajutorul echipei RBM, dar pentru a castiga cat mai multa experienta, nu va lua startul la prima cursa din WTCC ce va avea loc la Curitiba, echipa Zengo-Dension facandu-si debutul la Zolder.

Doar 6 sau 7 masini Bmw 320 vor lua startul pe grila de start in sezonul 2011, deci reprezinta un mare succes ca una dintre ele va fi pilotata de un ungur”, a afirmat Zoltan Zengo, patronul echipei. ”Am facut un mare pas in atingerea obiectivului nostru, avem o masina competitiva si sper sa fim in plutonul fruntas”.