Pepe Oriola se desparte de SEAT

Spaniolul in varsta de 18 ani este cel mai tanar pilot din Campionatul Mondial de Turisme. A debutat in competitiile de motorsport la varsta de 9 ani, in karting. In 2009 a facut pasul catre competitiile de turisme cand avea doar 15 ani. SEAT Leon Supercopa a fost prima sa competitie de turisme si de atunci el nu a pilotat altceva decat modelul SEAT Leon, chiar daca a facut-o in diferite campionate precum SEAT Leon Eurocup si WTCC.

Oriola_Rus_79

In 2011 a venit alaturi de cei mai buni, in WTCC, echipa SUNRED Engineering punandu-i la dispozitie un SEAT Leon. Prima victorie in WTCC avea sa o obtina in 2013 sub culorile echipei Tuenti Racing in Maroc. Oriola a reusit din nou un rezultat bun ieri in Rusia, in cea de-a doua cursa a zilei reusind sa termine pe pozitia a patra.

 

Cu toate acestea Pepe Oriola a anuntat ca incepand cu urmatoarea etapa din Portugalia, se va desparti de modelul SEAT Leon si va lua startul cu un Chevrolet Cruze sub culorile aceleasi echipe si cu sprijinul tehnic al celor de la RML.

 

Am avut o oferta buna facuta de cei de la RML pentru a alerga cu o masina Chevrolet Cruze si am decis sa acceptam. Le sunt recunoscator celor de la SEAT pentru faptul ca m-au ajutat sa imi construiesc o cariera profesionala incepand de la varsta de 15 in Leon Supercopa pana in WTCC. Mi-ar fi placut sa continui cu ei, dar pana in prezent ei nu s-au hotarat cu privire la programul lor in viitor. Trebuie sa ma gandesc la mine si nu puteam rata oportunitatea de a pilota un Chevrolet Cruze. Nu vom avea timp de teste asa cum trebuie inainte de etapa din Portugalia insa vom face un shakedown undeva in Anglia.” declara Pepe Oriola.