Stiri si zvonuri din WTCC

Dupa ce anul acesta a alergat sub culorile echipei SUNRED, la volanul unui Seat Leon, campionul mondial de turisme din 2009 Gabriele Tarquini,  nu stie unde se va afla in sezonul 2012. In varsta de 49 de ani italianul a terminat sezonul 2011 pe locul al cincilea la general cu doar 1 singura victorie in sezon si alte patru clasari pe podium. In vara acestui an Tarquini s-a alaturat echipei Volvo Polestar Racing, pentru care a si concurat pe modelul C30 in Campionatul Scandinav de Turisme (STCC), in doua etape. La acel moment se parea ca fostul campion mondial va deveni coechipierul lui Robert Dahlgren, impreuna urmand a concura sub culorile Volvo Polestar Racing in WTCC 2012 intr-un program complet. Insa acum italianul este de parere ca aceasta oportunitate nu mai exista.

 

Volvo avea un potential mare, sasiul masinii este foarte bun, motorul de asemenea foarte bun si era oportunitatea perfecta pentru mine de a ma bate cu cei de la Chevrolet. Am fost la un pas sa semnam intelegerea pentru a face un sezon complet alaturi de ei, insa deodata ceva s-a intamplat din partea lor, planul a fost oprit si totodata si discutiile lor cu mine. Nu stiu ce vor face pe viitor. In acest moment vorbesc cu Ford, nu stiu la ce nivel se afla, nu stiu masina cat este de pregatita (cea din BTCC). Vor fi o echipa noua in WTCC si probabil va dura pana vor deveni competitivi. S-ar putea sa le trebuiasca cam jumatate de sezon sa dezvolte masina.” declara Gabriele Tarquini in urma cu cateva zile.

 

SEAT Sport va reveni in 2012 ca si echipa de suport pentru echipele private care vor alerga cu modelul Leon, si din 2013 exista posibilitatea revenirii echipei de uzina in WTCC.

 

Echipa britanica Special Tuning Racing (STR) a anuntat deja planurile de participare in 2012 cu doua masini Seat Leon ce vor avea sub capota motorul de 1.6L turbo. Echipa STR va beneficia de noul motor al celor de la Seat, diferit de cel dezvoltat de catre cei de la SUNRED. Motorul celor de la SUNRED a fost dezvoltat in acest an cu ajutorul celor de la Lehmann, cei care construiesc si pregatesc motoare pentru Volkswagen Mototorsport. Tot cei de la Lehmann sunt cei care s-au ocupat si de dezvoltarea motorului de 2.0L al celor de la STR pentru sezonul 2011 din BTCC. STR isi va continua programul in 2012 si in BTCC si va alinia doua masini si in WTCC cautand in acest moment pilotii care vor evolua in 2012 in WTCC. 

 

Vrem sa omologam motorul de 1.6L turbo si vom vedea ce vom face mai departe in 2013” declara Jaime Puig, directorul SEAT Sport. “In 2012 Leon-ul poate fi competitiv, cu un nou motor, iar noi cautam noi solutii pentru distributia maselor. Cei de la SUNRED s-au descurcat foarte bine in acest an, insa decizia de a schimba motorul la mijlocul sezonului eu nu am agreeat-o. Optiunea mea a fost folosirea motorului diesel pana la sfarsitul anului 2011.” completa Puig. 

 

De asemenea Puig a mai criticat decizia organizatorilor campionatelor nationale (STCC, BTCC) care nu au introdus acelasi reglementari ca in WTCC. Acesta se refera la faptul ca daca nu se va face exact cum este in raliuri categoria S2000, costurile nu vor scadea, si constructorii nu vor fi atrasi de cursele de turisme.