Viitorul lui Pepe Oriola in WTCC depinde de Citroën

In trei ani de prezenta in campionatul mondial de turisme, spaniolul in varsta de doar 19 ani a reusit sa obtina in acest sezon prima victorie din cariera si alte trei podiumuri, el schimband la jumatatea sezonului si masina de concurs. Dar in ciuda rezultatelor bune obtinute si a eforturilor depuse pentru a ramane competitiv, Oriola nu se afla intr-o situatie prea fericita in acest moment.

 Oriola

Schimbarea regulamentului pentru noul sezon 2014 a inceput deja sa afecteze bugetele pilotilor si echipelor private care se vad pusi in situatia de a nu se putea alinia la startul noului sezon. Munnich Motorsport deja a confirmat faptul ca nu va mai efectua un sezon complet in WTCC, team managerul echipei, René Münnich, declarand ca isi vor concentra fortele pe campionatul de rallycross si sporadic vor avea cate o prezenta la cateva etape in WTCC. Rob Huff a semnat deja cu LADA pentru urmatorul sezon, care va alinia trei masini in 2014.

 

Honda a confirmat deja prezenta lui Tarquini si Monteiro pentru urmatorul sezon si Michelisz chiar daca ramane cu o echipa privata va beneficia de sprijin din partea celor de la Honda.

 

Citroën si-a anuntat deja participarea prin Loeb si Muller, insa pilotul pentru cel de-al treilea model C-Elysee nu a fost inca anuntat. Sperantele lui Oriola se indrapta catre constructorul francez, el prezentandu-se lui Yves Matton cu ocazia Raliului Cataluniei si cerandu-i acestuia o sansa pentru un test. Insa pana acum José María López este considerat favoritul celor de la Citroën Racing pentru al treilea loc in echipa, el tastand deja modelul C-Elysee.  

 

Chiar daca RML pregateste modelul Cruze cu noile specificatii pentru 2014, pretul unui astfel de model este mai mare decat isi pot permite unele echipe. Acesta este si cazul celor de la Tuenti Racing echipa lui Pepe Oriola care nu va putea continua cu noul model Cruze. Cei de la RML insa au anuntat deja primul client pentru noul Cruze, echipa Campos Racing urmand ca Hugo Valente sa se afle la comenzile modelului.