Noua echipa oficiala MINI in WRC

In data de 2 februarie FIA a acceptat doua masini inscrise de WRC Team MINI Portugal, echipa care va reprezenta in mod oficial constructorul BMW/MINI, in cele 12 etape ramase de disputat in acest an. Echipajul portughez format din Armindo Araujo si copilotul sau Miguel Ramalho si echipajul brazilian format din Paulo Nobre si copilotul sau Edu Paula, vor fi responsabili cu punctarea in clasamentul constructorilor pentru MINI Motorsport. Omologarea pe termen lung a modelului MINI John Cooper Works WRC, de care se va ocupa de acum MINI, asigura implicarea constructorului pe termen lung in WRC. Omologarea acestui model va fi valabila pana la sfarsitul anului 2018.     

 

Prodrive va continua dezvoltarea si constructia masinilor de concurs MINI pentru clientii privati si va colabora in continuare cu BMW Group la dezvoltarea modelului. Prodrive va ramane in continuare in WRC ca si echipa privata.

 

Kay Segler, vicepresedinte MINI declara: ” Prin etuziasmul si munca lor asidua cei de la Prodrive au avut un rol important in succesul pe care l-am inregistrat cu MINI John Cooper Works WRC la aparitiile pe care le-a avut. As vrea sa multumesc intregii echipe Prodrive in numele MINI Motorsport pentru efortul depus pana in prezent si suntem incantati ca putem lucra cu ei in continuare pentru a veni in sprijinul clientilor de MINI John Cooper Works WRC.”