M-SPORT a confirmat pilotii pentru WRC 2014

Echipajele Mikko Hirvonen/ Jarmo Lehtinen si Elfyn Evans/Daniel Barritt vor fi cele care se vor afla la comenzile celor doua modele Ford Fiesta RS WRC in toate cele 13 etape ale campionatului. 

 

Hirvonen se intoarce dupa doar doi ani alaturi de echipa cu care a si-a facut debutul in WRC in 2003. Finlandezul a reusit, pe parcursul celor opt ani alaturi de echipa britanica, sa aduca titlul la constructori celor de la Ford in 2006 si 2007. ” Sa fiu din nou in Ford Fiesta RS WRC ma simt de parca m-am intors acasa. Ultimii doi ani au fost foarte buni atat pentru mine cat si pentru Jarmo, si chiar daca avem multe amintiri bune, nu am obtinut ce ne-am propus. Sosirea in cadrul echipei M-Sport ne va da sansa unui start nou cu o masina in care stim ca putem fi competitivi. Suntem foarte motivati sa castigam si suntem in locul potrivit pentru acest lucru. Fiesta este competitiva pe orice suprafata insa in Suedia si in Finlanda ma simt foarte bine. Vreau sa ma bat pentru titlu si alaturi de M-Sport putem face acest lucru.declara Mikko.

2011_01_wrcsweden-133

De cealalta parte echipajul format din Elfyn Evans si Daniel Barritt se vor afla la primul lor sezon in competitia regina a raliurilor avand oportunitatea de a invata de la coechiperii lor mult mai experimentati. Evans si-a inceput cariera alaturi de cei de la M-Sport in 2007 castigand Ford Fiesta SportTrophy in Marea Britanie. Ulterior a trecut de la Ford Fiesta ST la Ford Fiesta R2 si in cele din urma la Ford Fiesta R5 drept rasplata pentru titlul castigat in 2012 in FIA WRC Academy Cup. 

 

Este absolut fantastic faptul ca voi pilota o masina WRC in tot sezonul urmator. Anul trecut a fost unul de dezvoltare pentru mine si Dan pentru a putea face pasul urmator. Lucrul extraordinar al programului acestei echipe este rabdarea. Intreaga echipa este alaturi de noi si avem un program pe termen lung pentru a ajunge acolo unde vrem. Acesta este doar primul pas si ii sunt extrem de recunoascator lui Malcolm Wilson pentru aceasta oportunitate. In prima jumatate a sezonului vrem sa ajungem cu bine la finalul raliurilor si sa invatam cat mai mult. Avem multe de invatat de la Mikko si ma bucur ca este alaturi de noi.” spunea Evans. 

Elfyn Evans

Malcolm Wilson, directorul M-Sport, spunea: “Am ales o combinatie de tinerete si experienta pentru atacul sezonului 2014 WRC. Mikko  fost intotdeauna un membru foarte popular al echipei noastre si s-a descurcat bine in trecut aici (la M-Sport). El ne ofera posibilitatea de a ne bate pentru victorie in cateva etape din sezon. Stim cu totii de ce e capabil la volanul Fiestei si nu si-a pierdut determinarea si ambitia de a castiga. Sunt totodata multumit sa il anunt pe Elfyn alaturi de Mikko si nu am niciun dubiu ca este pregatit pentru aceasta oportunitate. Avem un plan pe termen lung pentru Elfyn si Daniel, acesta este doar primul pas.”