Simone Tempestini este pregatit pentru debutul in Raliul Monte-Carlo


Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru debutul în Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri în 2015. Echipajul Napoca Rally Academy/Keane Motorsport va lua startul cu modelul Citroen DS 3 R3-MAX și va puncta în clasamentul Junior WRC.

Simone Tempestini 1

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru un nou sezon în Junior WRC, o platforma dedicata piloților sub 28 de ani. La 20 de ani, Simone Tempestini este unul dintre cei mai tineri piloți din campionat și anul acesta are alături un copilot cu experiență, Matteo Chiarcossi, de trei ori campion european. “2014 a fost anul în care am acumulat experiență.  Acum, în 2015, vreau să mă lupt pentru titlu în Junior WRC”, a spus Simone Tempestini, înaintea plecării spre Monte-Carlo.

 

Echipajul are si o campanie pentru fanii sai prin care acestia pot contribui activ la rezultatul pe care Simone si Matteo il pot obtine la Monte-Carlo. 

Simone Tempestini 2015 WRC campaign from Laviniu Lazar on Vimeo.

 

Calendarul Junior WRC include anul acesta șapte etape, fiecare pilot trebuind sa aleaga șase dintre ele care vor conta în realizarea clasamentului final. Anul acesta Raliul Monte-Carlo, prima etapă din WRC, a fost inclus în program, iar echipajul Napoca Rally Academy/Keane Motorsport este pregătit pentru această provocare uriașă. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au început anul în Austria, la prima etapă din Campionatul European, cu un podium în ERC 3 și au continuat cu o sesiune de teste în România. “În acest weekend, am avut o sesiune de teste la Cluj pe specialele incluse în Transilvania Rally. Sunt mulțumit de rezultat, dar va fi extrem de greu să fim competitivi pe probele din Raliul Monte-Carlo ținând cont că aceasta este prima noastră participare aici. Eu și Matteo trebuie să ne facem treaba cât mai bine la recunoașteri și apoi să fim foarte concentrați în raliu”, a continuat Simone Tempestini.

34 Simone Tempestini (ITA) - Matteo Chiarcossi (ITA) - Citroen DS3R3T / Action during the 2015 European Rally Championship ERC Jänner rally,  from January 4 to 6th, at Freistadt, Austria. Photo Gregory Lenormand / DPPI

Spre deosebire de sezonul trecut, anul acesta în Junior WRC se va merge cu modelul Citroen DS 3 R3-MAX, o evolutie a versiunii din 2014, kit-ul MAX fiind obligatoriu din acest an pentru a putea fi eligibil pentru Junior WRC. La prima etapă a sezonului sunt înscrise 11 echipaje, dar organizatorii se așteaptă la și mai multe înscrieri începând cu Raliul Portugaliei, în luna mai. “Raliul Monte-Carlo va fi o etapă dificilă și strategia noastră este să adunăm cât mai multe puncte. Nu vreau să risc foarte mult aici. Apoi în Portugalia, Polonia și Finlanda vom ataca la maximum și după patru etape vom vedea cum stăm în campionat. Va fi cu siguranță un an interesant și sper să mă descurc cât mai bine”, a mai adăugat Simone Tempestini.

Simone Tempestini

Ediția a 83-a a celui mai celebru raliu din lume vine cu câteva noutăți interesante atât din punctul de vedere al probelor speciale, cât și al regulamentului. Miercuri, 21 ianuarie, este programat shakedown-ul în regiunea Gap, apoi joi, 22 ianuarie, sunt programate două speciale de noapte cu startul festiv din Casino Square în Monaco.  În total vor fi 15 probe speciale, inclusiv celebra Col de Turini și Lardier et Valença – Faye de 51,7 kilometri, lungimea totală fiind de 355,48 km. 

 

CALENDAR JUNIOR WRC 2015
22-25 ianuarie                Raliul Monte-Carlo
21-24 mai                       Raliul Portugaliei
2-7 iulie                          Raliul Poloniei
30 iulie – 2 august          Raliul Finlandei
1-4 octombrie                 Raliul Franței 
22-25 octombrie             Raliul Spaniei
12-15 noiembrie             Raliul Marii Britanii

Comentarii

comentarii