P-WRC si S-WRC in Raliul Mexicului 2010

Runda a doua din WRC , Raliul Mexicului , va gazdui o infruntare a titanilor din Campionatul masinilor de productie ( PWRC) dintre fostul dublu campion Toshi Arai care se va bate cu detinatorul titlului Armindo Araujo pentru prima oara in acest sezon .

In prima etapa , Raliul Suediei, Arujo s-a clasat pe locul 3 si a acumulat 15 puncte in schimb ce Arai nu a nominalizat in programul lui de 6 etape si Raliul Sudiei. Numarul echipajelor inscrise pentru Raliul Mexicului se ridica la 16 .

Pentru Araujo, Raliul Mexicului este o provocare noua . Portughezul a castigat Grupa N la Raliul Marii Britanii in 2009 , raliul la care a participat pentru prima oara cu noua masina Mitsubishi Lancer Evolution X . Se pare ca pentru Mexic acesta va apela totusi la modelul anterior, Evo 9 , acesta fiind mai fiabil in conditii asemanatoare cu cele din Mexic.

In schimb, Arai , a castigat grupa sa la Raliul Mexicului in 2006 si a terminat pe locul 2 in 2004 si 2007. Acesta va pilota acelasi Subaru Impreza de anul trecut, ultima versiune a acestei masini nefiind inca gata . Prin echiparea masinii cu o protectie minimala pe dedesupt si prin schimbarea fostului copilot Glenn Macneall cu Daniel Barritt  Arai va avea o greutate cu 20 kg mai mica, bineinteles in limitele regulamentului .

httpv://www.youtube.com/watch?v=TKl-O0okjVw

Raliul Mexicului este deasemeni si runda a doua pentru campionatele in care participa pilotii si echipele care concureaza pe autoturisme S-2000. Aceasta este si runda de debut pentru multi piloti .

Printre ei il regasim pe Nasser Al-Attiyah, campionul PWRC din 2006 , care in ianuarie anul acesta a castigat Raliul International al Quatarului pilotand o Fiesta S 2000 . Desi toata lumea se astepta ca Al- Attiyah sa participe in continuare in WRC tot cu aceasta masina , el a surprins pe toata lumea cand , in urma cu doua saptamani a primit sprijinul Grupului VW si a trecut pe o Skoda Fabia S-2000 preparata de catre Rene Georges Team.

La aceasta etapa is va face debutul in WRC si pilotul polonez Michael Kosciuszko pe o Fiesta S-2000 . Acesta a participat in ultimii 3 ani in J-WRC , ultimul an concurand cu un Suzuki Swift Sport S-1600 . In 2009 acesta a castigat doua runde ale JWRC si a terminat sezonul pe locul 2.

Un alt debut in nou creatul campionat S-WRC este cel al fostului pilot Subaru si Citroen, spaniolul Xevi Pons . Acesta va pilota tot o Fiesta S2000 in cadrul echipei condusa de compatriotul sau Luis Moya.

Ultimul nou venit in S-WRC este Andorran Albert Llovera care va concura pe un Fiat Abarth Grande Punto S-2000 cu o configuratie deosebita . Acesta este fost schior si in urma unui accident s-a ales cu probleme ce-l tin imobilizat in scaunul cu rotile . Astfe, Fiatul sau va fi modificat ca toate controalele sa-i fie la indemana .