Interviu Olivier Quesnel, Director Citroën Racing

“Citroën Racing este o mare familie”

Care este sentimentul predominant inaintea inceputului noului sezon? Sunteti nerabdator, linistit sau ingrijorat?

Cu siguranta nu predomina linistea! Abia astept, e adevarat, sa fiu in Suedia pentru a raspunde la toate intrebarile care apar in ziua de azi, sa aflu daca am lucrat bine. Am uitat oare ceva? Vom avea o idee vaga la finalul primelor speciale, desi suntem constienti ca Suedia nu este un teren reprezentativ pentru Campionatul Mondial. Trebuie sa ne pastram sangele rece: Citroën Racing este o masinarie care a functionat bine si nu are de ce sa se defecteze de la o zi la alta. Am deplina incredere in munca echipei, dar asteptam cu mare nerabdare timpii partiali dupa speciala cu numarul 1 din Raliul Suediei!

Credeti ca va trebui sa gestionati o rivalitate intre Sébastien Loeb si Sébastien Ogier ?

In Suedia va fi simplu. Ambii nostri piloti pornesc cu zero puncte la bord. Cum a fost cazul si in trecut, Citroën le va pune la dispozitie un material de curse identic. Daca unul obtine timpi mai buni inseamna ca este mai rapid si nu sunt genul sa pun presiune: nu exista deci rivalitate de gestionat pentru moment. Ceea ce vreau sa spun este ca apartinem unei aceleiasi familii. Titlul la Piloti este vai mediatizat si mai valoros, dar pentru noi conteaza foarte mult titlul la Constructori. Ambii nostri piloti sunt inteligenti si intuiesc mizele pentru Citroën.

Citroën Racing Technologies va pune la dispozitia unor piloti privati 3 DS3 WRC. Care este scopul acestui demers ?

In asteptarea noilor constructori din WRC, estimez ca este datoria Citroën sa participe la cresterea atractivitatii campionatului. Din acest motiv ne bucuram de contractele semnate cu Petter Solberg, Kimi Räikkönen si Peter van Merksteijn. Nu este un obiectiv major pentru Citroën Racing sa inchirieze masini de curse, dar suntem mandri sa-i primim in familie pe acesti piloti.

Activitatile Citroën Racing nu se limiteaza la WRC. 2010 a marcat 2 premiere: DS3 R3 si DS3 Racing. Care este bilantul acestor lansari?

DS3 R3 urmeaza pe o linie lunga de vehicule destinate pilotilor privati. In cateva luni, modelul s-a impus ca referinta in categoria sa. Din punct de vedere comercial, acest lucru se traduce prin numarul de comenzi sensibil superior asteptarilor noastre. Suntem incantati de succesul modelului DS3 R3, pe care l-am integrat in Citroën Racing Trophy organizate in Europa. Acelasi succes inregistram si cu DS3 Racing. Cele 2000 exemplare prevazute au fost toate vandute si cautam solutii pentru cresterea productiei anuale.

Care sunt perspectivele in aceste 2 domenii ?

Conceperea de vehicule de serie sportive este o activitate noua pentru Citroën Racing, dar ofera noi perspective marcii prin explorarea unor noi piete. Increzatori in succesul DS3 Racing, ne gandim deja la declinarea unor versiuni sportive din celelalte modele ale liniei DS. In ceea ce priveste competitiile clienti, suntem foarte interesati de o posibila reglementare “FIA R4”, care ar permite dezvoltarea unor modele tip R3 cu tractiune 4×4. Ar fi un excelent instrument de formare a viitorilor piloti.

In ceea ce priveste descoperirea si pregatirea tinerelor sperante, operatiunile Rallye Jeunes sunt citate deseori ca exemplu. Citroën anunta azi un parteneriat cu Federatia Franceza a Sportului Auto pentru a reinnoi aceasta operatiune. De ce?

Asocierea mi se pare foarte normala. Cu Sébastien Loeb si Sébastien Ogier in campionatul mondial de raliuri, Citroën ii face sa viseze pe tinerii francezi. Prin Rallye Jeunes le vom permite sa isi realizeze visul, propunandu-le sa isi demonstreze abilitatile la volanul unui DS3. Pentru cei inzestrati, filiera este deschisa pentru a ajunge in top.