Ken Block si Raliul Mexicului

In debutul sau in Campionatul Mondial de Raliuri, Ken Block poate spune ca nu s-a plictisit deloc, el avand parte de o serie de evenimente pe parcursul weekendului.

Dupa un debut cu dreptul in prima super speciala Ken a reusit un timp mai bun decat a lui  Federico Villagra si a lui Kimi Raikkonen, acest lucru facandu-l pe Block sa declare ca “M-am surprins chiar si pe mine”. Intreaga zi a continuat in acelasi ritm bun pentru Ken Block si Alex Gelsomino singurele probleme aparand spre sfarsitul zilei cand Fordul Focus a lovit un bolovan si in urma socului intrerupatorul general al masinii a fost comutat luandu-le celor doi aproximativ un minut sa isi dea seama ce s-a intamplat. Cel de-al doilea eveniment neplacut a fost o pana cauzata de o iesire mica intr-un banc de pamant.

Ce-a de-a doua zi a inceput bine pentru echipajul Monster World Rally Team, Ken Block declarand “ Focus-ul se comporta foarte bine, stiam ca suntem rapizi, dar nu fortam”, insa intr-o sectiune de coborare la un viraj de dreapta strans inevitabilul s-a produs Ken a pierdut aderenta si dupa cum a declarat si el “M-am luptat sa tin masina sa nu se duca in sant, dar pana la urma santul a invins, iar rezultatul a fost un brat al directiei a cedat. Nu am mai putut continua, dar a fost o lectie invatata.”

In ziua a 3-a echipajul Ken Block si Alex Gelsomino au putut reveni in raliu datorita regulii Super Rally, iar cu speciala 20 anulata acestia au avut la dispozitie doar 3 speciale in care sa alerge. Cu toate acestea problemele nu au lipsit nici in acesta ultima zi pentru Ken, cand o noua pana la roata fata stanga, datorita unui impact cu o piatra inainte cu 10 km de sfarsitul specialei 21, le-a creeat probleme in special in virajele de drapta masina fiind aproape imposibil de controlat la viteze mai mari.

Echipajul Ken Block si Alex Gelsomino au reusit clasarea pe locul 18 in final Ken declarand “Sunt lucruri pe care cu siguranta mi-ar  placea sa le schimb, dar cu toate acestea sunt foarte multumit de rezultatele obtinute in aceasta etapa. Cand lucrurile au functionat perfect, ritmul meu a fost cu mult mai competitiv decat mi-am imaginat eu ca va fi si astept cu nerabdare etapa din Turcia.”