Kimi Raikkonen – Cel mai rapid timp si cateva puncte

Cu siguranta, un lucru frumos in acest sport este ca fiecare raliu este diferit. Evident nu am stiut la ce sa ma astept de la Raliul Germaniei. La sfarsitul zilei puteam spune ca nu a fost cu adevarat raliu de asfalt! Drumurile erau foarte murdare si cateva parti de macadam.

Principalul obiectiv pentru noi era sa terminam raliul. Am reusit acest lucru, am parcurs toti kilometrii in full regim de cursa, plus am mai adaugat ceva puncte care conteaza in clasamentul general. Inca odata am mai invatat ceva despre pilotajul in regim de raliu. Am facut vreo doua greseli si nu pot schimba asta. A trebuit sa invat totul singur si dintr-o greseala inveti cel mai mult.

Dupa eveniment multi oameni m-au intrebat daca a fost mult mai usor pentru mine sa fac o cursa pe asfalt dupa ce am concurat pe circuit atat de mult timp. Ei bine ,pot sa va spun, nu este un avantaj atat de mare pentru mine in raliurile de asfalt. In Germania m-am simtit bine mergand cu viteza! Drumurile erau inguste si trebuia sa fii concentrat tot timpul. Nu a fost usor. Nici o indoiala despre asta. Inca o data, a trebuit sa imi gasesc ritmul potrivit la inceput!

Acesta este un raliu foarte provocator si bun pentru noi, acum s-a terminat si este incheiat. Ei bine, am facut doua greseli duminica dimineata si din cauza asta, Willson a reusit sa ne depaseasca si sa ia locul 6. Am avut o senzatie rea ceva timp pentru pierderea celor catorva puncte, dar toate ca toate, este important sa ne pastram rabdarea si sa tinem minte ca a face greseli face parte din procesul de invatare al raliurilor. Dictarea a mers chiar foarte bine. Nu am avut probleme la aceasta parte si m-am simtit bine.

Acesta a fost al treilea raliu pe asfalt cu acest Citroen C4 Red Bull si al doilea raliu de asfalt WRC. Sunt satisfacut  pentru ca am acumulat o gramada de experienta din pilotajul in raliurile pe asfalt. Sunt de asemenea si fericit pentru ca am obtinut pentru prima oara cel mai rapid timp intr-o etapa de WRC. Nu stiu cat de mult au incetinit cei de pe primele locuri in ultima proba speciala, dar pentru un pilot de curse, cel mai rapid timp ramane cel mai rapid timp.

Acum avem o scurta pauza. Urmatorul raliu din calendar este in Japonia si nu avem nici o sesiune de teste inainte de acesta. Evident Japonia va fi foarte dificila pentru mine ca incepator. Am auzit ca acele etape sunt destul de inselatoare.

Dar continuam sa incercam sa dam tot ce avem mai bun si sa asteptam si sa vedem,ce fel de viteza gasim acolo.Inca odata principalul meu obiectiv este sa termin raliul!

Kimi Raikkonen

foto: McKlein

httpv://www.youtube.com/watch?v=lJSjycakyVg

Grin