Kimi Raikkonen le face pe toate : va concura si in NASCAR

Fostul campion mondial de Formula 1, Kimi Raikkonen va concura în NASCAR începând din vara acestui an cu propria sa echipă ICE 1 Racing Team. El va participa în paralel şi în Campionatul Mondial de Raliuri. Kimi Raikkonen este pe cale să facă o noua schimbare surprinzătoare în carieră sa în lumea sporturilor cu motor: după ce a devenit campion mondial în Formula 1 în 2007 şi a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri începând cu 2010, finlandezul îşi va încerca norocul şi în NASCAR.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia finlandeză Turun Sanomat, Raikkonen va participa cu propria sa echipă Ice 1 Racing în seria dedicată camionetelor înainte de a participa în seriile Nationwide şi Sprint Cup.

Aştept cu nerăbdare să mă familiarizez cu lumea din NASCAR, competiţie pe care o urmăresc de mult timp. Ştiu că este o competiţie foarte dificilă, dar iubesc spiritul de curse al americanilor şi mă simt grozav să fiu implicat în asta. Evident, va fi foarte provocator şi foarte amuzant pentru mine”, a declarat el pentru sursa citată.

Debutul lui Raikkonen este aşteptat pentru vara acestui an, însă până în prezent nu a stabilit maşina pe care o va pilota în competiţie. El va fi sprijinit la echipă de Foster Gillett, implicat anul trecut în conducerea unei alte echipe de NASCAR şi a cărui familie a deţinut în coproprietate clubul de fotbal britanic FC Liverpool. Chiar dacă va participa în NASCAR începând din acest an, Raikkonen îşi va respecta programul şi în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde pilotează tot pentru Ice 1 Racing cu un Citroen DS3 WRC.