Legenda revine : MINI este gata pentru sezonul 2011 al WRC

Numaratoarea inversa, pana la revenirea MINI pe scena internationala a motorsportului, a inceput. In acest sezon noua echipa MINI WRC va participa la etapele nominalizate in a doua parte a campionatului. Scopul este acela de a acumula experienta astfel incat incepand cu 2012 sa fie pregatiti pentru un intreg campionat. MINI WRC a fost dezvoltata de catre englezii de la Prodrive pe baza modelului de serie MINI Countryman. Masina este dotata cu un motor pe benzina 1,6 litri turbo bazat pe modelul de serie, fiind preparat de catre cei de la BMW Motorsport pentru a putea fi folosit in concordanta cu specificatiile S 2000 ale FIA, acesta putand fi utilizat si in Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). Pe langa implicarea alaturi de echipa de uzina MINI WRC, englezii de la Prodrive vor putea sa si vanda astfel de automobile echipelor private, care vor putea concura si la clasa S 2000 a Campionatului Mondial de Raliuri.

WRC reprezinta cea mai inalta culme a raliurilor si este o platforma ideala unde noi putem sa ne demonstram competivitatea brandului ” a spus Ian Robertson, membru in Consiliul de Conducere al BMW Group. ” Experienta este un factor important in motorsport si din acest motiv este esential ca noi sa o acumulam intr-un timp cat mai redus astfel incat sa putem sa fim la acelasi nivel cu concurentii directi. Noile regulamente au redus diferentele intre producatori mai mult ca oricand si in curand ne dorim sa incepem sa punem probleme celorlalti.”

Increderea celor de la MINI se va indrepta catre experienta unor piloti cunoscuti precum Kris Meeke (UK) si copilotul sau Paul Nagle (UK), in cv-ul acestora regasindu-se titlul de campioni ai IRC in sezonul 2009. Daniel “Dani” Sordo (ES), care va face echipa in 2011 alaturi de noul sau copilot Carlos del Barrio (ES) este un fost campion al JWRC si unul dintre cei mai experimentati piloti de la acest nivel. Dani are 29 de finish-uri pe podium din cele 84 etape la care a luat startul si este fostul pilot de uzina al celor de la Citroen WRT.

Raliurile nu reprezinta un nou teritoriu pentru cei de la MINI. In trecut, succesul in aceasta ramura importanta a motorsportului a avut un rol definitoriu pentru imaginea marcii. Trei victorii la Raliul Monte Carlo in anii `60 au facut din modelul MINI Cooper S o adevarata legenda.

MINI se poate uita inapoi la trecutul sau incununat cu victorii in raliuri” spune Dr. Wolfgang Armbrecht, Vicepresedinte Management MINI. “Chiar si in prezent exista grupuri apropiate de comunitatea MINI care considera ca locul lui MINI este in motorsport. WRC ofera o platforma excelenta in comunicare pentru modelul MINI Countryman aflat la baza automobilului de WRC “.

Ultima faza din procesul de dezvoltare al modelului MINI WRC se desfasoara in prezent, acesta aflandu-se intr-un proces intensiv de teste. Masina care va fi utilizata in sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri va fi prezentata oficial pe data de 13 aprilie la fabrica MINI din Oxford.

Cu ocazia raliului Monte Carlo pentru vehicule istorice cei de la MINI si-au prezentat grafica masinii pentru sezonul 2011 in prezenta celor doi veterani Rauno Aaltonen si Paddy Hopkirk participanti in raliul Monte Carlo istoric cu modelul legendar Mini Cooper.