Loeb dezminte acuzatiile de strategie in Raliul Mexicului

Sebastien Loeb s-a declarat amuzat de acuzatiile conform carora n-ar fi avut o problema la cutia de viteze in Raliul Mexicului, si ca intarzierea sa a fost voluntara doar pentru a prinde o pozitie mai buna in ultima zi  la startul pe probele speciale.

Loeb a primit o penalizare de 50 de secunde, dupa ce a intarzaiat 5 minute la startul probei speciale 15,  francezul fiind nevoit sa repare  cutia de viteze, care inainte de startul pe aceasta proba ramasase blocata in treapta a 3-a. In ciuda ecartului mare, Loeb a continuat sa lupte, reusind sa inceapa ultima zi la o diferenta de 10,5 secunde de prima pozitie, francezul reusind sa preia sefia clasamentului cand compatriotul sau Sebastien Ogier a abandonat.

Duminica, in parcul de service, un reporter finlandez l-a intrebat pe Loeb daca foloseste strategii de echipa, francezul raspunzand uluit:fac strategii cu cutia de viteze, tu ce crezi?”. Dupa repetarea intrebarii, francezul a raspuns: nu as putea sa ma bazez niciodata ca voi fi cu 13 secunde mai rapid decat Ogier pe urmatoarea proba (dupa problema la motor ). Prefer sa fiu in fata cu un avans de 25 de secunde decat sa fiu in spate la 12 secunde sau chiar mai mult. Deci nu, nu este strategie ca am ajuns pana aici, si suntem inca in joc”.

Ogier a fost si el intrebat pe aceiasi tema, francezul raspunzand:nu este vorba de tactica, am vorbit cu el, stiu care-a fost problema si cu siguranta nu este vorba de tactica”.