Loeb nu va participa la Le Mans in 2010

Sebastien Loeb a declarat pentru siteul sau personal ( www.sebastienloeb.com ) ca in acest an nu va participa la celebra cursa de 24 h de la Le Mans , din cauza timpului pe care ar trebui sa-l dedice acestui proiect. Astfel, el va rata sansa sa faca parte din cadrul echipei Peugeot de uzina , condusa de seful Citroen Racing – Olivier Quesnel.

Francezul a cantarit cerintele pe care o participare la Le Mans le presupune dar si calendarul testelor pe care urmeaza sa le faca in WRC cu noul DS3 si cu actualul C4 . Acesta a decalarat : ” Nu mi-as dori ca placerea participarii in programul pentru Le Mans sa devina o constrangere  . Comic este ca eu am cerut sa particip cu Peugeot 908 dar ar fi prea mult pentru mine si testele cu DS3 Wrc si cele cu C4 WRC . Trebuie sa ma concentrez pe obiectivul principal, chiar daca mi-ar face placere sa particip la toate provocarile ” .

” In continuare sunt nerabdator sa particip la orice fel de cursa , fie ca e pe circuit , fie ca e in alta parte dar dupa cinci saptamani de teste si curse, as ajunge sa stau acasa numai doua zile cu sotia si fiica mea . Nu sunt un robot . Ca oricine altcineva am nevoie de timp pentru mine si pentru familia mea. “

Dupa ce a pierdut prima confruntare cu Miko Hirvonen din 2010, Loeb a recunoscut ca e posibil, ca lupta cu acesta pentru al saptelea titlu mondial consecutiv , sa-l tina foarte ocupat in acest sezon . Deasemeni,  francezul a declarat ca ” daca aceasta lupta va insemna ca nu va putea participa si la alt gen de curse si ca va trebui sa efectueze multe teste pentru WRC atunci totul este OK ” .