Peter van Merksteijn jr. a incheiat cu succes primele teste cu Citroen DS3 WRC

Ieri 28 februarie 2011 Peter van Merksteijn jr. a efectuat primele teste cu modelul Citroen DS3 WRC, masina cu care va alerga in acest sezon in WRC. In cooperare cu Citroen Racing, pilotul echipei Van Merksteijn Motorsport a parcurs cu succes primii kilometrii in Franta, la volanul masinii de teste pusa la dispozitie de Citroen Racing.

Cu mai mult de 1 an de absenta din WRC, Peter jr. a parcurs ieri in jur de 150 km alaturi de co-pilotul sau Eddy Chevaillier, fiind foarte impresionat de potentialul masinii inca de la primele ture parcurse cu masina “DS3 WRC se piloteaza fantastic. Am parcurs multi km cu masina care mi-au oferit posibilitatea de a ma acomoda cu masina. Masina se conduce ca un kart si mi-a dat impresia ca raspunde foarte bine la felul in care vreau sa o pilotez. Am testat mai multe setari ale masinii si sunt foarte multumit de prestatie. Cei de la Citroen Racing sunt foarte profesionisti si ma intorc acasa cu o impresie pozitiva.

Peter van Merksteijn jr. isi va face debutul cu Citroen DS3 WRC in Raliul Portugaliei ce va avea loc in perioada 24-27 martie 2011. Olandezul are in plan participarea la 10 runde in acest sezon in WRC.

Inainte de startul in Raliul Portugaliei vom mai efectua o sesiune de teste cu DS3 WRC astfel incat Peter Jr. sa aiba la dispozitie un set-up perfect pentru primul sau raliu cu noua masina. Relatia care o avem cu cei de la Citroen Racing este una foarte placuta si avem parte de o cooperare deschisa, de aceea avem mari asteptari pentru acest sezon.” a declarat Gerard Grouve managerul echipei Van Merksteijn Motorsport.