Toyota revine in WRC si Le Mans

Cand americanii se gandesc la prezenta celor de la Toyota in motorsport cu siguranta primul gand este NASCAR. Totusi, Campionatul Mondial de Raliului si celebra cursa de 24 h de la Le Mans fac parte din traditia japonezilor in lumea sportului cu motor. Surse de incredere din Japonia au declarat ca in maxim doi ani de zile Toyota isi propune sa revina in ambele campionate, ba chiar acestia pregatesc pentru Le Mans un model hybrid.

Totul este pus la cale de catre inginerii Toyota Motorsport GmbH din Cologne ( Germania ), au declarat aceleasi surse. Daca totul se va desfasura conform planurilor i-am putea vedea pe cei de la Toyota la start in cursul anului viitor dar cel mai sigur din 2013.

Masina care va fi prezenta in WRC este cu siguranta noua generatie a modelului Yaris care urmeaza sa fie lansata in curand. Retragerea din Formula 1 a celor de la Toyota si binecunoscutele probleme cu masinile de strada au adus prejudicii semnificante producatorului japonez iar prin reintoarcerea in WRC si Le Mans acestia spera sa-si recapete aprecierea de care se bucurau inainte.

Aceleasi surse au precizat ca in acest moment cei de la Toyota sunt in faza dezvoltarii suspensiilor iar presa japoneza este foarte entuziasta in privinta revenirii acestora in WRC unde detin mai multe titluri atat in clasamentul pilotilor cat si al constructorilor.