Robert Kubica ar putea rata sezonul 2011 al Formulei 1 in urma accidentului de duminica

Robert Kubica va rata cel mai probabil startul in noul sezon de Formula 1 datorita multiplelor fracturi la mana dreapta si picioare suferite in urma unui teribil accident in timpul Ronde di Andora Rally desfasurat duminica. Pilotul polonez a fost transportat cu elicopterul la spital in urma iesirii in decor pe care a avut-o pe prima proba speciala de duminica la doar 4,6 km de la startul acesteia.

Se pare ca Robert Kubica a lovit un zid de beton apoi s-a oprit intr-un parapet in timp ce se afla la bordul unei Skoda Fabia S 2000, accidentul survenind in primul weekend dupa terminarea testelor din Formula 1 de la Valencia. Conform martorilor oculari Kubica a fost prins in masina aproximativ o ora pana cand echipajele medicale au reusit sa-l descarcereze.  Aceasi martori au declarat ca parapetul metalic ar fi strapuns podeaua masinii si din aceasta cauza ranile suferite sunt la mana dreapta.

Desi copilotul sau Jakub Gerber nu a suferit traume majore, in cazul lui Kubica doctorii si-au pus la un moment dat problema amputarii mainii datorita cantitatii mari de sange pe care acesta a pierdut-o, insa in urma operatiilor la care acesta a fost supus starea sa a fost stabilizata. Doctorul Igor Rossello, un cunoscut ortoped italian a declarat ca dupa o astfel de operatie Kubica va avea nevoie de cel putin un an de zile pentru o recuperare completa.

Directorul echipei de Formula 1 – Renault Eric Boullier si-a declarat public sustinerea de care Robert Kubica s-a bucurat in cadrul echipei pentru participarea in raliuri, adaugand faptul ca nu a contat prea mult marca masinii pe care acesta a luat startul in diversele evenimente extra Formula 1. Cel mai probabil locul polonezului va fi luat de pilotul de teste Renault- Bruno Senna, prima etapa fiind programata pe 13 Martie.

In cursul dupa-amiezii de ieri Robert Kubica a fost supus unei operatii care a durat mai mult de sapte ore la Santa Corona Hospital din Pietra Ligure ( Italia) in acest moment aflandu-se intr-o coma indusa de catre doctori. Declaratii despre starea polonezului sunt asteptate si in cursul zilei de azi, acestea urmand sa fie facute de catre Prof.dr. Rossello si managerul lui Kubica- Daniel Morelli.