PIRELLI a prezentat pneurile pentru primele 4 etape din F1 in 2011

În urma unei campanii extinse de teste private, de peste 18.000 kilometri, pe circuite din Europa şi Orientul Mijlociu, plus cele trei teste oficiale din Formula 1, Pirelli a anunţat că pneurile care vor fi folosite la primele patru etape din Campionatul Mondial de Formula 1 – Bahrein, Australia, Malezia şi China – sunt cele de uscat hard şi soft (compoziţie dură şi moale).

Pneurile de  compoziţie dură (hard) vor fi pneurile principale, iar cele cu compoziţie moale (soft) vor fi alternativa. Această decizie a fost luată ţinându-se cont de caracteristicile circuitelor din Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, unde asfaltul oferă o aderenţă foarte bună şi există o gamă variată de porţiuni rapide şi virajate. De asemenea, s-a ţinut cont şi de condiţiile meteorologice din această zonă, temperaturile fiind, la momentul desfăşurării cursei, cel mai probabil, foarte ridicate.

Pneurile cu o compoziţie dură oferă un echilibru perfect între performanţă şi rezistenţă în condiţiile dificile care se prefigurează la primele etape din Campionatul Mondial de Formula 1. Pneurile soft oferă un plus de viteză, în detrimentul rezistenţei. Ţinând cont că acestea vor fi primele curse cu noile monoposturi şi noile anvelope, echipele vor folosi, mai mult ca sigur, strategii extrem de interesante. Pentru ca spectacolul din Formula 1 să devină şi mai palpitant, Pirelli propune o strategie cu două opriri la boxe pe parcursul unui Grand Prix.

Informaţiile extrem de valoroase pe care le-am adunat atât în testele oficiale, cât şi în cele private, ne-au arătat că nominalizarea pneurilor hard şi soft reprezintă cea mai bună opţiune atât pentru piloţi, cât şi pentru spectatori, deci ne aşteptâm ca debutul nostru în Formula 1 să fie un succes, iar cursele din Orientul Mijlociu şi Îndepărtat să fie foarte spectaculoase din toate punctele de vedere. Până acum am avut o colaborare excelentă cu toate echipele şi sunt sigur ca nominalizarea acestor anvelope pentru primele patru curse le va fi extrem de utilă în dezvoltarea monoposturilor pentru noul sezon din Formula 1”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.