Chevrolet debuteaza cu modelul Spark in Campionatul Britanic de Raliuri

 

Cameron Davies in varsta de doar 16 ani este pe cale sa devina cel mai tanar pilot sustinut de o echipa de uzina. El este campionul en titre al campionatului suport Formula 1000 Junior rally championship si se spune despre el deja ca va fi viitorul star al Angliei in raliuri.

 

 

Masina pe care va concura, un Spark, si implicarea oficiala a celor de la Chevrolet au fost anuntate cu ocazia etapei de la Oulton Park din Campionatul Britanic de Turisme. Micutul Spark a fost preparat de catre specialistii in raliuri de la XS Racing. ” Sunt foarte impresionat de faptul ca voi fi sustinut de catre o echipa de uzina. Inca nu s-a uscat cerneala de pe contract. D-abia astept sa pilotez masina” a declarat Cameron.

 

 

Prima aparitie a modelului Spark preparat pentru raliuri va fi pe 24 Iunie la Caerwent, langa Newport. Cameron va fi ajutat de catre copilotul sau mult mai experimentat in varsta de 22 ani- Chris Williams. Formula 1000 Junior rally championship este un campionat care se adreseaza pilotilor intre 14 si 16 ani. Regulamentul competitiei prevede ca masinile sa fie echipate cu motoare de maxim 1,0 litri, si le sunt permise modificari minore la sistemul de franare, suspensii si evacuare.

 

 

 

2 thoughts on “Chevrolet debuteaza cu modelul Spark in Campionatul Britanic de Raliuri”

  1. Englezilor nu le e rusine sa mearga cu motoare de 1 litru…la noi daca nu debutezi(sau participi) cu Evo,nu existi….

Comments are closed.