Loeb VS Hirvonen

Dupa cum bine stiti cei mai multi, batalia finala pentru titlu se va da intre Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen. Duelul se va da in padurile din Tara Galilor, primele probe speciale fiind programate pentru maine la ora locala 14:38. Indiferent care din cei doi va castiga titlul, va fi un moment istoric : daca invinge Loeb va stabili un nou record, aflandu-se la al optulea titlu iar daca se impune Hirvonen, pe lista campionilor mondiali va fi trecut inca un finlandez.

 

Sebastien Loeb in varsta de 37 ani a luat startul pana in prezent in 150 de raliuri. A castigat 67 dintre acestea ( 44,7%) si a terminat de 103 ori pe podium (68,7%). Recent a mai stabilit un nou record, fiind pilotul cu cele mai multe probe speciale castigate ( 803) bucurandu-se in acelasi timp de 7 titluri mondiale consecutive din 2004 pana in 2010, plus un titlu la Juniori in 2001.

 

Loeb a castigat primul titlu la 31 ani, exact varsta pe care o are in prezent Mikko Hirvonen. Finlandezul s-a impus de 14 ori in etape ale Campionatului Mondial de Raliuri ( 11,4% din totalul starturilor) si s-a clasat pe podium de 51 ori ( 41,5%), debutul sau in WRC datand din 2002, trei ani mai tarziu decat Loeb. 

 

 

 

In acest weekend il vom vedea pe Loeb luand startul in Wales Rally GB pentru a 11-a oara, iar pe Mikko pentru a 10 oara. Daca nu luam in considerare cei doi ani de pe vremea cand Sebastien a concurat pe Citroen Saxo ( 2001 si 2002 ), cei doi au o experienta identica la volanul unui world rally car.

 

In 2002, Loeb ( Xsara WRC) si Hirvonen ( Subaru Impreza WRC) s-au retras datorita unor probleme tehnice. In sezonul urmator, finlandezul ( Focus WRC) a iesit in decor in timp ce Loeb, care se lupta deja pentru titlul suprem, s-a supus ordinelor de echipa si a fost nevoit sa asigure titlul la constructori pentru Citroen, terminand pe locul secund raliul.

 

Loeb a fost din nou al doilea in 2004, in timp ce Hirvonen a terminat al saptelea pe un Subaru. Chiar si asa, finlandezul nu a luat startul in 2005, raliul fiind marcat de tragica moarte a lui Michael Park iar Loeb a intrat intentionat in avans in punctul de control orar pentru a nu castiga aceasta etapa, clasandu-se doar pe locul trei.

 

 

 

In 2006 l-am vazut pe Mikko iesind iarasi in decor iar alsacianul nu a luat startul datorita accidentului sau cu bicicleta. In 2007 Hirvonen a dominat copios raliul, castigand 7 probe speciale cu al sau Ford Focus WRC in timp ce Sebastien a terminat doar pe locul trei pe un Citroen C4 WRC.

 

Loeb a trebuit sa astepte pana in 2008 pentru prima victorie in Marea Britanie, insa de atunci nu a mai fost invins aici. In 2009 titlul s-a decis tot in Anglia, cand Loeb l-a invins pe Hirvonen cu un singur punct avans la finalul sezonului.

 

Lista inscrieri Walles Rally GB 2011

 

Plan Orar 2011

 

Statistica : Loeb/Hirvonen RallyGB 

  Sébastien Loeb Mikko Hirvonen
Starturi 10 9
Victorii 3 1
Podiumuri 7 2
Victorii Proba Speciala 45 14