Cum mi-a distrus Vali Porcisteanu zilele

Vali mi-a facut zilele astea praf dar Marco Tempestini a reusit sa mi le imbuneze. Cum s-a intamplat asta? Simplu. L-am vazut la televizor pe Vali, l-am citat aproximativ si am declansat o gramada de reactii. Am inceput sa-mi fac procese de constiinta, sa ascult opinii si sa ma sucesc.

 

Ca textul meu ii punea in carca lui Vali ceva ce el nu spusese, e una. Dar se pare ca am fost atat de dur in exprimare incat am ajuns sa mi se spune ca, si acum citez exact, “l-ai facut muci”. Doamne fereste, m-am gandit, dar nici nu am avut intentia asta. Ma intereseaza mai mult atmosfera unui text, feelingul si mai putin mesajul care se deduce. Mesajul trebuie sa vina natural. Iar in mod natural, supararea lui Vali din “fumul”meu era de neacceptat. Acum, trebuie sa acceptam ca Vali a facut un pic de foc atunci la Bacau. Eu doar am exagerat cu fumul dar nici nu l-am scos din nimic.

 

Textul cu pricina a facut ca multi din cei care au un ghimpe pentru Vali sa iasa iveala. Si macar asta sper sa-i fi fost de folos lui Vali. Reactia lui insa, m-a nenorocit. In loc sa se supere, cum avea tot dreptul, mi-a dat un telefon in care am discutat lejer, fara niciun fel de ranchiuna.  Cand gresesti si nu esti certat te simti si mai prost.

 

Si asa am ajuns sa ma macin si sa ma invinovatesc singur ca m-am pripit si ca a trebuit sa invat o lectie grea. Orice lucru spus la repezeala, poate sa aiba raspunsuri mult mai vehemente decat te-ai astepta. M-am tot gandit sa-mi dau singur un drept la replica dar am zis ca daca am gresit, asta este. Live with it.

 

 

 

Dar a venit un comentariu a lui Marco Tempestini care a spus ca sunt “comentator de motorsport preferat” si soarele a rasarit din nou pe strada mea. Acel Marco Tempestini pe care il criticam ca nu a stiut sa imi explice cum sa setez suspensia la Sinaia.

 

Intr-un fel, m-a incurcat comentariu lui pentru ca tocmai vroiam sa scriu un fum in care sa spun ca probabil cea mai mare realizare a mea in motorsport e una. Ca la Superspeciala de la Baneasa a venit Marco la mine si mi-a spus “ tu mergi tare cu Ibiza aia”. Adica nu sunt castigatorul unei clase dintre acelea de care vorbea Vali Porcisteanu. Ci un pilot despre care un castigator de raliuri din Romania spune ca merge tare. Dar nu pot sa scriu asta pentru s-a intelege ca ne periem reciproc. Sau tocmai asta am facut?

 

Si chiar daca amandoi, si Marco si Vali au dat dovada de fair play in relatia cu mine, eu nu le pot urma exemplu pana la capat. Dar pot sa-l rog pe Marco, daca-mi citeste acest articol sa-i spuna lui Vali cand il vede la Dementor Rally Show ca imi cer scuze. Am scris un fum nedrept. Eu nu o sa fiu acolo desi Costi Stratnic mi-a oferit masina lui sa concurez cu ea.

 

Marco, acum spune drept, nu-i asa ca si Costi merge tare cu Clio-ul lui?  

3 thoughts on “Cum mi-a distrus Vali Porcisteanu zilele”

Comments are closed.