Trei intrebari pentru Sébastien Loeb

 

Au trecut aproape trei luni intre victoria din Finlanda si cea din Spania. Victoria a 67-a a venit ca o usurare?

 

Este un fel de a spune! Nu a fost usor sa castig in Spania si am muncit mult in primele doua zile. In ziua a treia a fost dificil sa alegem pneurile din cauza vremii instabile. Chiar aveam nevoie de o victorie acolo pentru a aborda ultima etapa din postura cea mai buna. Totusi inca nu este nimic sigur si va fi foarte dificil sa mai castig inca un titlu mondial.

 

 

Te lupti din nou cu Mikko Hirvonen. De ce iti estea teama cel mai tare?

 

Mikko este foarte puternic din punct de vedere mental in astfel de situatii. In plus, eu nu-l subestimez niciodata. A dominat multe raliuri de la cap la coada. La jumatatea sezonului spunea ca nu mai are nicio sansa, dar desfasurarea ultimelor evenimente l-au readus in lupta pentru titlu. Intr-un fel el nu are nimic de pierdut si va actiona in consecinta. Sa fie pe doi nu mai este interesant pentru el si sigur va forta inca de la start. Cu siguranta el este cel care va impune ritmul in cursa.

 

 

Ai castigat de trei ori acest raliu. Cum vei aborda editia din acest an, mai ales ca sunt foarte multe portiuni noi?

 

Nu am nici cea mai mica idee despre ce ne asteapta acolo, dar este clar ca lucrurile vor fi si mai complicate. Noile probe ne vor solicita mai mult atentia in timpul recunoasterilor, iar sansele de a cadea in capcanele noilor probe sunt foarte mari. Aceasta va fi o provocare uriasa. Poate ca am castigat de trei ori aici, dar intotdeauna se putea intampla ceva. Am avut doua zile de teste inaintea acestui raliu pentru a fi mai bine pregatit si acum sunt in forma maxima.