Interviu cu Sebastien Loeb : ”Nu vreau sa ajung ca Schumacher”

Motorsportnews.ro a reusit in acest weekend o performanta unica. Imediat dupa victoria din Sardinia, Sebastien Loeb ne-a acordat un scurt interviu. Iata ce ne-a spus  Campionul Mondial intr-unul dintre putinele momente de sinceritate completa din cariera sa.

 

MSN: Ai curatat tot raliul drumul si totusi l-ai castigat. Ai renuntat la tactica?


Loeb:  Da. Am hotarat sa las deoparte strategiile si sa merg la victorie de la inceput. M-am saturat sa tot aud despre Seb 2.0, despre favoritul principal la titlu. E cam ciudat sa fii al patrulea in clasamentul general si sa fii favorit iar liderul clasamentului sa fie considerat lipsit de motivatie. Cred ca pentru moment am pus lucrurile la punct.


MSN: Sunt zvonuri care te plaseaza in negocieri cu VW. Cum comentezi?

 

Loeb : Intr-advar, am primit o oferta de nerefuzat, financiar vorbind. E incredibil ce buget au mobilizat cei de al VW pentru Campania lor din WRC. Totusi, nu vreau sa ajung ca Schumacher. O umbra a campionului de altadata care alearga pentru o echipa careia ii face mai mult rau decat bine. Toata lumea il stie cu Ferrari asa cum toata lumea isi va aminti de mine alergand pe un Citroen. De ce as vrea sa risc sa dau cu piciorul la ce am realizat in toti acesti ani? Sunt piloti care au cunoscut gloria cu mai multi constructori si sunt cei, foarte putini, care au ramas fideli unei singure echipe. Eu as vrea sa fac parte din a doua categorie.

 


 

MSN: Descrie-ti pe scurt principalii adversari din acest an.

 

Loeb: Hirvonen, constant si matur. Latvala, incredibil de rapid. Ogier, arogant, material de campion. Solberg, totul sau nimic. Sordo, nemultumit dar magnific pe asfalt. Kimi, rasfatat, talent incredibil, imprastiat. Wilson, fiul lui tata. Ostberg, talentat dar moale. Andersson, un fel de Ogier fara sustinere financiara.

 

MSN: Ce ai sa le spui pilotilor din Romania?

 

Loeb:  Nu stiu prea multe despre motorsportul din Romania. Totusi, imi aduc aminte de un pilot Claudiu David care a venit in Argentina si i-a cam batut in primele probe pe cei din PWRC. Daca mai sunt si altii ca el in Romania inseamna ca lucrurile arata bine.

 

MSN: Cum vei aborda restul campionatului?

 

Loeb:  Hm, o intrebare care de obicei imi spune ca nu stau de vorba cu un sportiv, ci cu un jurnalist.  Cum sa abordez decat cu pedala la fund? Mergem la victorie in toate etapele. Doar daca voi avea titlu in buzunar si ne-am lupta si la constructori as lua in considerare sa reduc din viteza. Pana atunci suntem aici ca sa le aratam cine e numarul unu si in 2011.

 

MSN:  Mult succes in continuare!

 

 

Pentru a verifica acuratetea informatiilor, Motorspornews.ro va atrage atentia ca ati citit un articol din cadrul “ fumurilor…”

 

3 thoughts on “Interviu cu Sebastien Loeb : ”Nu vreau sa ajung ca Schumacher””

  1. Pai, daca sunt "fumuri" e si foc! Ca doar nu se poate contrazice intelepciunea de veacuri a neamului nostru…

  2. Bine, maestre! Am citit cu sufletul la gura pana la ultimul rand. Te bateam ma, daca ajungeai la el inaintea mea. Auzi, te cautam si te faceam surcele. Adica sa ravnesti la C. Rea si sa dai peste Loeb.Praf te faceam . Acum ai scapat . Dar te astept la cotitura cu alte interviuri( fumuri)

  3. E Ok. Avem si noi un nume cu care ne putem mandri "CLAUDIU DAVID". Restul sunt "POLEIALA" si nimeni nu a auzit de ……. Cu siguranta v or iesi la rampa si copii talentati , nu doar gloabe care sunt prinse pentru prima data la caruta si se cred "LEOB de ROMANIA". S au trezit peste noapte ca vor sa fie "CHILOTII – PAMPERS"……… Nu dau nume, fiindca sunt prea multi candidati la aceasta categorie si concurenta e acerba.

Comments are closed.