Renault Sport actionat in judecata de un pilot din IRC

Weekendul trecut, intre 14 si 16 septembrie, s-a desfasurat o noua runda din Intercontinental Rally Challengela Yalta, in Ucraina. Etapa a fost castigata de turcul Yagiz Avci ( Ford Fiesta S2000), pe locul doi s-a clasat Robert Consani (Renault Megane RS), in timp ce pe locul al treilea a terminat maghiarul Laszlo Vizin (Skoda Fabia S2000).

 

Dupa ce a urcat pe podium pentru a-si primi cupa, Robert Consani a primit si Trofeul Colin McRae Flat Out, directorul Eurosport Events declarand: „ Il felicit pe Robert.A dat dovada de multa nebunie la aceasta etapa! A castigat 3 probe speciale desi masina sa are doar doua roti motrice! Asa ceva doar Colin ar fi fost in stare sa faca!

 

La auzul acestor vorbe, Robert Consani a ramas cateva momente fara cuvinte dupa care a declarat: „Asa ceva nu este posibil! Habar nu am avut ca Megane-ul pe care am concurat are doar doua roti motrice. Ce-i drept, au fost cateva viraje pe care am incercat sa arunc masina mai tare si atunci am suspectat ca diferentialul spate nu mai functioneaza! Am decis sa continui asa pentru ca timpii inregistrati erau foarte buni.

 

Dupa ce s-a consultat cu echipa sa, Robert Consani a anuntat ca va depune o plangere in instanta impotriva celor de la Renaultpentru faptul ca nu a fost instiintat ca Megane Rs are tractiune doar pe rotile din fata. „Nu se poate sa iti tratezi in felul asta clientii. In plus, cine pune in ziua de azi 300 de cai pe o masina de curse cu tractiune fata? E strigator la cer! Vom face tot ce ne sta in putinta sa castigam acest proces. Vom merge pana la Haga daca trebuie. Nu e normal sa aflu acest lucru abia pe podiumul final!” a mai adaugat pilotul francez.

 

La etapa din Yalta s-au mai petrecut o serie de evenimente neobisnuite. Marco Tempestini, care evolueaza cu steagul Romaniei pe masina a semnat doua scratch-uri castigand primele probe speciale pentru Subaru in IRC! Mai mult, colegul sau de echipa, Vlad Cosma a terminat raliul pe locul al cincilea, egaland cea mai buna performanta romaneasca in acest campionat, inregistrata de E. Keleti anul acestala Sibiu. Tinand cont de faptul ca masina lui Cosma are tot doua roti motrice, este de asteptat ca si acesta sa depuna o plangere impotriva celor dela Citroen. Pana la momentul redactarii acestui material, Vlad Cosma nu a facut nicio declaratie oficiala! 

 

 

 

 

 

N.red:Toate materialele prezente in aceasta rubrica reprezinta opiniile autorilor lor si nu ar trebui luate in considerare de catre nimeni. De fapt, orice asemanare cu persoane reale este un adevarat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este indemnat sa se impace cu situatia, asta daca nu stie de gluma. 

10 thoughts on “Renault Sport actionat in judecata de un pilot din IRC”

  1. Nu. Louis, Marcel și Fernand Renault sunt chiar acum la sediul DNA din Franta pentru declaratii. Imediat ce se va intruni cvorumul si se va da decizia finala, vor fi arsi pe rug. De doua ori

  2. Se poate numi Consani un pilot incult ?Să nu știi pe ce mașină concurezi ! E inadmisibil !

  3. Incredibil :)) Acesti se numesc piloti profesionisti? Ori e o mare gluma, ori ne ducem cu totii…

  4. "“Gicu Zice” e un fel de timesnewroman.ro al motorsportului, un fel de catavencu, un fel de… fel de fel de glumite, rautacisme si enormitati."

  5. Da.. mi s-a sugerat s-aflu despre Gicu … insa din pacate nu se observa ca acest articol face parte din sectiunea "Gicu zice" ! Pur si simplu nu se vede .. iar toata lumea priveste serios acest articol …

  6. Cine ti-a sugerat Sorine? 🙂 Pot sa-ti sugerez si eu cate ceva? In partea de sus apare cine este autorul articolului si in ce sectiune este postat. Adica Gicu l-a scris, care Gicu deja s-a prezentat aici ( http://www.motorsportnews.ro/bloguri/gicu-zice/eu… ) si la inceputul acestor serii de materiale zice fix asta : Toate materialele prezente in aceasta rubrica reprezinta opiniile autorilor lor si nu ar trebui luate in considerare de catre nimeni. De fapt, orice asemanare cu persoane reale este un adevarat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este indemnat sa se impace cu situatia, asta daca nu stie de gluma.

    Le repetam de fiecare data? Stricam farmecul? Noi nu ne-am ascuns deloc…doar ca tre sa fi putin atent 🙂 Asteptam sugestii, reclamatii si ajutor(daca vrea cineva) pe meilu de la contact 🙂

Comments are closed.