Examenul lui Kimi

Cu numai cateva saptamani inainte de a semna contractul care il readuce in Formula 1, Kimi vorbea despre atmosfera din WRC si despre faptul ca aici a gasit o lume- incluzand jurnalistii- mult mai atenta la performantele si realizarile din intreceri decat la lucrurile de culise.

 

Este drept, are dreptate, insa, pe de alta parte sunt sigur ca stie mai bine ca mine ca fie si doar statutul de pilot in F1 (ca sa nu vorbesc de acela de campion mondial) inseamna automat ascensiunea intr-un grup select de oameni, grup care, evident, este permanent in atentia presei.

 

Si cand spun presa, ma gandesc la tot ceea ce inseamna media, ca tip de suport, dar si la intreg spectrul de publicatii, de la cele de motorsport sau sport, la cele economice, ori de la cele de stiri, la cele care vaneaza senzationalul. Asa ca, revenind in Marele Circ, sarcina sa este deloc usoara.

 

 

Va trebui sa isi reintre in mana din punctul de vedere al performantelor pe circuit intr-un context in care de la plecarea sa lucrurile s-au schimbat atat din punctul de vedere al regulamentului, cat si in ceea ce priveste raportul de forte. Iar acest lucru va trebui sa il faca sub ochii necrutatori ai mediei si, implicit, al publicului, care nu ii va masura rezultatele precum la sosirea in WRC, acordandu-i circumstante prin prisma faptului ca este vorba de un alt tip de competitie decat cel din care provenea, ci pornind de la premisa ca este un pilot care are in palmares titlul mondial.

 

Si este mai mult ca sigur ca va avea parte si de critici. Astfel ca, in acest context, stiute fiind “clinciurile” din trecut, intrebarea care se pune este daca va reusi sa se stapaneasca si sa se concentreze asupra lucrurilor pe care le are de facut pe circuit. Cei de la Renault (in fine, Lotus Renault…) spun ca sunt increzatori legat de acest aspect si afirma ca sunt convinsi ca au cooptat in echipa un Raikkonen maturizat de experientele din ultimii ani.

 

Astfel ca mingea este in terenul lui Kimi, finlandezul trebuind sa confirme increderea acordata. Acesta este marele sau examen, iar daca-l va trece, cu siguranta, chiar si daca nu va castiga vreo cursa in viitorul apropiat, sansele de a avea o cariera de succes in Formula 1 in aceasta noua etapa vor creste substantial.