Un da cu jumatate de gura!

Cum abia a inceput sezonul 2011, iar Hamilton si Button  au contract pana la finele lui 2012, ti-ai spune ca la McLaren nimeni nu se gandeste ca nu peste multa vreme va incepe obisnuita agitatie anuala a “bursei transferurilor”. Gresit! Britanicii, scrie “The Times”, au pregatita deja o oferta pentru cei doi, fiind dispusi sa cheltuie 100 de milioane de lire sterline pentru a pastra aceeasi formula pana in 2017.

 

 

Va intrebati de ce atata graba? Button nu are vreun motiv sa-si caute alta echipa. Iar de Lewis, ce sa mai vorbim. Este alaturi de McLaren de la 6 ani, din momentul in care i-a atras atentia lui Ron Dennis si, imediat, a primit sprijinul financiar al acestuia. In F1 a batut deja, in Malaysia, recordul de longevitate pentru pilotii care au evoluat in cariera la o singura echipa, adunand atunci 73 de curse, cu una mai mult decat Jim Clark, cel care a concurat in 9 sezoane pentru Lotus inainte de a-si pierde viata, la numai 32 de ani, intr-un incident de cursa in F2.

 

Ei bine, da, aceasta relatie statornica poate reprezenta un atu pentru McLaren, dar si pentru rivalele care si l-ar dori pe Hamilton, intre care, se zvoneste, se numara si Red Bull, care viseaza la un “Dream Team” cu pusti-minune. Pentru ca desi a castigat curse in fiecare dintre cei cinci ani petrecuti la echipa din Woking, are in palmares un singur titlu mondial. Si n-a ezitat sa o afirme, inainte de Marele Premiu al Chinei, atunci cand, intrebat daca loialitatea are limite, Lewis a raspuns afirmativ, sugerand apoi ca desi se simte excelent la actuala echipa nu este tocmai increzator in capacitatea acesteia de a-l ajuta sa se bata pentru titlu. O zi mai tarziu, dupa ce a castigat, si-a schimbat pozitia, reafirmandu-si atasamentul pentru McLaren, insa, firesc, pentru toata lumea este clar ca “da”-ul sau vizavi de relatia cu teamul din Woking este unul rostit cu jumatate de gura. Ceea ce explica graba conducerii acestuia cand vine vorba de noua oferta, si care, pe de alta parte, ne determina sa credem ca vom avea parte de spectacol in Formula 1 si atunci cand vine vorba de piata transferurilor. De urmarit!