BCR Rally Team incheie cu succes prima jumatate a sezonului 2016

BCR Rally Team a incheiat cu rezultate foarte bune Danube Delta Rally 2016 si astfel a ajuns la jumatatea sezonului competitional. Lupta in clasamentul echipelor este foarte stransa, primele doua, Sibiu Racing Team si BCR Rally Team fiind despartite de doar un punct.  Asa cum au facut si la primele trei etape, toti componentii echipei au dus batalii la varful claselor in care concureaza, iar la finalul raliului s-au bucurat de patru prezente pe podiumul de premiere.

 

image2

Cel mai bine clasat echipaj BCR Rally Team a fost, pentru a treia oara in acest an, Edwin Keleti/ Toni Avram. Ei au castigat pentru a patra oara consecutiv clasa 3 si au adus echipei si un loc trei in clasamentul general. ” Raliul Deltei a fost un raliu foarte frumos si bine organizat, cu probe speciale extrem de tehnice si totodata rapide. Plecati din service cu un motor care intrerupea in ture,  pe primele doua probe nu am reusit timpi bun,  insa dupa revenirea in service masina a mers perfect si am reusit un ritm excelent pe probele 3 si 4. Lupta de clasa s-a transat insa foarte repede dupa iesirea in decor a adversarilor nostri de pe PS4. Ca urmare, am redus ritmul si am conservat un rezultat important in economia campionatului. „Ii felicit pe colegii Abraham/Silasi si Talasman/Mitrasca pentru clasari si imi pare rau de Teslovan/Cseh,  care au avut o lejera incursiune in natura. Probabil ca, daca am fi fost in formatie completa, am fi repurtat o noua victorie la echipe, insa asa a trebuit sa ne multumim cu locul doi. Multumim partenerilor nostri pentru sustinere!”  

 

image4

Adrian Teslovan si Imre Cseh au fost nevoiti sa renunte la lupta dupa ce o scurta iesire in decor, aparent inofensiva, a cauzat stricaciuni care nu au putut fi remediate. “  O etapa cu ghinion si in acest an pentru echipajul nostru. Am abandonat pe exact aceeasi proba ca si in 2015. In urma unui “set-up” gresit al suspensiei si poate abordarea cu prea mult entuziasm a unui viraj de dreapta, pe proba speciala Cocosu am alunecat de pe drum si am lovit cativa copacei de pe margine.  Astfel am avariat partea frontala a automobilului de concurs fiind nevoiti sa abandonam prematur si in acest an. Suntem totusi bucurosi ca am reusit sa finalizam un proiect frumos impreuna cu unul dintre partenerii nostri, fapt extrem de important.

 

image1

Frumosii nebuni ai echipei, Tomi Abraham si Rares Silasi, au concurat mai mult pentru spectatori decat pentru rezultat si au contribuit cu un foarte important loc II la clasa 11. “Noi daca nu avem probleme cu masina nu ne simtim in largul nostru. Nici nu am inceput bine raliul ca am si stricat o planetara, un etrier, un ambreiaj si alte cateva componente. Dar noi nu renuntam, asa ca,  daca masina nu ne-a lasat in drum si a mers mai departe, noi nu ne-am impotrivit. Ne-am simtit bine, am facut mult praf si am ajutat echipa cu cat am putut. Bine totusi ca a fost cald si nu s-au mai aburit geamurile ca la Arad.“  

 

image3

Reprezentatii echipei in Cupa Dacia, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, si-au continuat parcursul bun si au mai bifat un podium, fiind in lupta pentru pozitia a doua in clasamentul general al Cupei dupa patru etape. “A fost o noua etapa incheiata cu bine, fara evenimente, in care am menajat masina, am reusit sa gestionam ritmul si sa ne clasam pe podium. Am ales sa nu riscam,  mai ales dupa ce colegii nostri, Adi si Imre, au fost nevoiti sa se opreasca. Ne bucuram foarte mult ca am putut sa aducem echipei puncte in plus si suntem decisi sa ducem acest sezon la bun sfarsit. ”

 

 

Urmatoarea etapa este Raliul Moldovei Moinesti, care va avea loc in 1 – 2 iulie, etapa la care BCR Rally Team va fi prezenta cu forte noi si unde va incerca sa continue parcursul foarte bun al primei jumatati de sezon.