Honda Civic Type R stabileste 5 recorduri pe circuite

Aventura echipei Honda a inceput in luna aprilie, pe legendarul circuit Silverstone, acolo unde vremea tipic britanica l-a impiedicat pe multiplul campion BTCC Matt Neal sa seteze un timp de referinta. O luna mai tarziu, echipa s-a intors si a obtinut recordul cautat cu un timp de 2 minute si 31,85 secunde.

Hungaroring 1

In luna mai a venit timpul circuitului belgian Spa Francorchamps, acolo unde noul membru al echipei Honda WTCC, Rob Huff, a setat un nou record in categoria masinilor cu tractiune cu un timp de 2 minute si 56,91 secunde.

 

Matt Neal
Matt Neal

Cu doua dintre cele mai dificile trasee europene bifate de noul Type R a venit randului circuitului Monza. In spatele volanului s-a aflat Norbert Michelisz, un alt pilot cu experienta ce activeaza in cadrul echipei Honda WTCC. Ca si in cazul precedentelor doua circuite, recordul a fost realizat si in Italia cu un timp de 2 minute si 15,16 secunde.

 73934_Honda_Civic_Type_R_sets_new_benchmark_time_at_Monza_with_Honda_WTCC_s

Urmatorul pe lista a fost circuitul din Estoril, Portugalia, unde a venit randul lui Tiago Monteiro sa evolueze pe teren propriu. Din pacate pentru pilotul portughez, un accident survenit in etapa WTCC din Germania l-a impiedicat sa se urce la volan asa ca a fost inlocuit in ultima zi de Bruno Correia, pilot pe Safety Car-ul din WTCC. Chiar daca a fost chemat cu doar o zi inainte, Bruno s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, setand un timp de referinta de 2 minute si 4,08 secunde.

Estoril 1

Ultimul circuit de pe lista, Hungaroring, i-a oferit ocazia lui Norbert Michelisz sa urce pentru a doua oara la volan, de data aceasta pe circuitul unde si-a lansat cariera de pilot. Dupa cum era de asteptat, pilotul maghiar a confirmat experienta competitionala printr-un nou record cu un timp de 2 minute si 10,85 secunde.

 

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz

Cu aceasta ocazie, noul Type R si-a incheiat aventura europeana cu cinci recorduri pe cinci dintre cele mai importante circuite europene, ca o demonstratie fara echivoc a faptului ca ramane masina reper in materie de performante in segmentul hot hatch-urilor cu tractiune. Merita mentionat faptul ca cele cinci recorduri au fost realizate folosind o versiune de serie Civic Type R, fara modificari de ordin tehnic.

 73942_Honda_Civic_Type_R_sets_new_benchmark_time_at_Spa_Francorchamps_with_Honda

Desi nu a stabilit inca rezultate cronometrate pe circuitele din Romania, noul Type R a reusit performante importante in materie de vanzari, cu 15 unitati livrate de la lansare, din alocarea totala de 20 de unitati pe piata locala.

 

Data

Circuit

Timp

Pilot

4 Aprilie 2016

Silverstone (Grand Prix Circuit), UK

2’44.45(wet)

Matt Neal (GBR)

26 Aprilie 2016

Silverstone (Grand Prix Circuit), UK

2’31.85 (dry)

Matt Neal (GBR)

10 Mai 2016

Circuit de Spa-Francorchamps, Belgium

2’56.91

Rob Huff
(GBR)

23 Mai 2016

Autodromo Nazionale Monza (Grand Prix Circuit), Italy

2’15.16

Nobert Michelisz
(HUN)

31 Mai 2016

Autódromo do Estoril, Portugal

2’04.08

Bruno Correia (POR)

6 Iunie 2016

Hungaroring, Hungary

2’10.85

Nobert Michelisz
(HUN)