3 intrebari pentru Marco Tempestini si Dorin Pulpea

Daca ieri am primit vesti mai putin bune din partea lui Vlad Cosma, pilot Napoca Rally Academy, astazi vom sta de vorba cu liderul echipei, Marco Tempestini. Alaturi de Dorin Pulpea, Marco nu a avut parte de o vacanta indelungata, la fel ca restul echipajelor din intrecerea interna. Alaturi de Simone Tempestini si noul sau copilot Sergiu Itu, cele doua echipaje NRA au luat startul, de la finalul sezonului 2012, in nu mai putin de 3 raliuri de tip Ronde in Italia, dar si la o etapa de Campionat European, cea din Letonia, unde au avut de parcurs 240 km de proba speciala. 

 

Mai mult, la prima experienta cu Fabia S2000 pe asfalt, Marco s-a impus la ultimul Ronde disputat in Italia, deci am putea spune ca este mai pregatit ca niciodata pentru debutul sezonului 2013 in CNRD. In mare, programul lui Marco si Dorin il stiam pentru anul acesta, insa doream sa stim raspunsurile lor si la celelalte intrebari.

Marco Tempestini

 

Care este programul vostru in 2013 si ce v-ati propus sa realizati in acest sezon?

M.T: Programul nostru este CNR complet si 8 etape de ERC, obiectivele, in afara de efortul maxim sa castigam intrecerea pe echipe in CNR, va  fi podium in CNR si podium la ERC Production.

 

Ce parere aveti despre noul format al Campionatului National de Raliuri si despre etapele revenite in calendar?

M.T: Este cunoscut faptul ca nu sunt de acord cu formatul de 9 etape ( oricum, mai bine 9 decat 10…dar tot mi se pare „pe din afara” , pentru ca peste tot se reduce numarul raliurilor in campionate…si la noi a crescut !) , in rest sunt multumit de etapele nou venite, foarte bine ca revine un raliu de mare traditie precum Hargita si ca revine si raliul Delta. Speram sa inceapa un proces de reinnoire a raliurilor din CNR, cu probe noi, raliuri noi si mai mult entuziasm din partea fanilor din zone mai putin obisnuite cu raliurile. Speram ca din 2014 sa inceapa o adevarata selectie intre cine organizeaza bine si respecta standardele impuse de FRAS, si care trebuie sa fie in continuare in calendar, si cine nu face asta si pentru asta trebuie sa nu mai organizeze !

 

credit foto: Sorin Pop - Rallyzoom.ro
credit foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro

Cum vi se pare programul pentru prima etapa de la Brasov? 

M.T: La Brasov trebuie sa dedicam 4 zile si jumate pentru un raliu de 140 de km de probe speciale…in Letonia au fost 5 zile pentru un raliu de 240 de km de probe speciale!!! Cred ca asta explica tot, dar trebuie spus ca Brasov este prima etapa si poate ca organizatorul s-a gandit ca trebuie sa revenim la ritmul obisnuit…si dupa pauza de iarna, avem nevoie de un pic mai mult timp…!  🙂