3 intrebari pentru Vali Porcisteanu si Dan Dobre

Vali Porcisteanu si Dan Dobre formeaza cel mai de succes echipaj 100% romanesc din ultimele 3 sezoane. In 2010 au devenit vice-campioni nationali, in 2011 s-au incununat campion nationali absoluti iar anul trecut s-au clasat pe locul al doilea la finele stagiunii. Toate aceste performante nu-i scutesc pe cei doi de grija unui buget care sa le asigure linistea, lucru vizibil inca de anul trecut, cand Vali a avut incertitudini in privinta startului in ultima etapa. 

 

2013 nu incepe cu vesti extraordinare nici din partea lor, Vali si Dan urmand sa ia startul la doar 7 etape din cele 9 cate exista in calendarul acestui sezon. Conform noului regulament al FRAS, calendarul este impartit in doua parti, prima formata din 4 raliuri si a doua formata din 5, pentru intocmirea clasamentului final urmand sa fie scazut cel mai slab rezultat, lucru care va pune o presiune suplimentara asupra celor doi. 

 

Porcisteanu tess rally

Care este programul vostru in 2013 si ce v-ati propus sa realizati in acest sezon? 

V.P: Vom lua startul la maxim 7 etape din acest sezon, cu dorinta de a puncta cat mai mult in fiecare etapa pentru a strange maximul de puncte.

 

Ce parere aveti despre noul format al Campionatului National de Raliuri si despre etapele revenite in calendar? 

V.P: Asa cum au spus-o majoritatea sprtivilor, este un numar prea mare de etape, avand in vedere situatia financiara cu care se confrunta cea mai mare parte din concurenti. Intotdeauna am sustinut introducerea etapelor noi in calendar pentru a ne ajuta sa crestem din punct de vedere sportiv. Referitor la coeficienti, este bine, astfel fiecare organizator isi va dori sa obtina maximul pentru a avea in viitor etapa cu coeficient mare. 

 

Cum vi se pare programul pentru prima etapa de la Brasov?  

V.P: In mare parte asa cum il stim… din 2004!!!! Interesanta revenirea probei Poiana pe noapte, unde cu siguranta numarul spectatorilor prezenti va fi ridicat. In rest, aceleasi probe, aceeasi configuratie.