Luiz Razia si telenovela Marussia

Sosit in cadrul  echipei Marussia pentru 2013, de pe bancile GP2, brazilianul Luiz Razia in varsta de 23 de ani este foarte aproape de a-si incheia deja “cariera” in Formula 1. Motivul…banii. Zvonurile din padock-ul competitiei sunt ca sponsorii lui Razia nu au reusit sa vina cu banii promisi pentru echipa Marussia. De altfel acesta a fost si motivul principal pentru care Razia a fost preferat in detrimentul mult mai experimentatului Timo Glock care si-a gasit un loc in echipa BMW din DTM. Volanul monopostului MR02 a fost incredintat astazi lui Max Chilton pentru teste, desi initial fusese anuntat Razia. 

Luiz Razia test Marussia

2013 este un an important pentru Marussia, care vine dupa un sezon 2012 foarte bun, si cu siguranta vor incerca pastrarea impulsului bun de anul trecut. Echipa pare hotarata sa ramana in Formula 1 pentru ca Marussia a anuntat deja ca este in cautarea unui nou furnizor de motoare pentru 2014, actualul furnizor, Cosworth, anunatandu-si retragerea la sfarsitul acestui an.  

 

Tot zvonurile il plaseaza in locul lui Razia pe Narain Karthikeyan de la HRT retrasa din F1 la finalul lui 2012. Numele francezului Jules Bianchi a fost si el mentionat insa este putin probabail, Marussia cautand un pilot care poate asigura o infuzie de capital in cadrul echipei.